Corp

Cum să elimini părul de deasupra buzelor? Cum să scapi de mustaţă, pas cu pas + trucurile mele

Puţini oameni vor să aibă păr pe buze, de aceea se confruntă adesea cu această problemă. Din fericire, există câteva opţiuni pentru îndepărtarea părului de deasupra buzelor. Acestea vor îndepărta rapid sau mai lent părul nedorit, în funcţie de metodă şi dorinţa fiecăruia. Există mai multe soluţii pentru scăderea părului de deasupra buzelor, precum epilarea cu ceară, îndepărtarea definitivă a părului, epilarea cu laser şi altele. Dar indiferent de metoda aleasă, trebuie să fii atent să alegi un serviciu într-un mediu profesional. Să vedem care sunt metodele de îndepărtare a părului de deasupra buzelor, precum şi trucurile mele de îndepărtare rapidă a părului de pe buze.

1. Cum să scapi de mustaţă: Înfăşurarea Firelor de Păr

Foloseşte papilioane şi/sau un filtru pentru a înfăşura firele crescute pe buze. Se crede că pentru această metodă părul pe buze se înmulţeşte, dar aceasta îl poate îndepărta cu uşurinţă. Aceasta presupune mai întâi curăţarea zonei pregătitoare pentru epilare şi după aceea se ataşează câte o bucăţică mică de spumă de unghii cu ajutorul unui plasture. Apoi, se pot înfăşura câteva fire de păr pentru a forma mănunchiuri. Mănunchiurile trebuie să fie suficient de strânse pentru a trage firele de păr de la rădăcina lor, îndepărtându-le. După aceea, se poate spăla zona cu apă călduţă şi săpun uşor. Această metodă poate fi folosită mai des pentru ca părul să nu mai crească. O persoană poate opta pentru aceste plasturi dacă preferă să-şi îndepărteze părul pe o perioadă mai scurtă de timp.

2. Cum să îndepărtezi părul de pe buze – Epilarea cu Ceară

Epilarea cu ceară este, de asemenea, o metodă eficientă de îndepărtare rapidă a părului de deasupra buzelor, ceea ce face că aceasta să fie una dintre cele mai populare opţiuni. Pentru această procedură, se încălzeşte o cantitate mică de ceară şi se aplică în direcţia creşterii firului de păr de pe buze. Apoi, după aceea, se îndepărtează rapid, trăgându-se în sensul contrar creşterii firului de păr. Această tehnică nu este o metodă definitivă, însă unii oameni o folosesc pentru a preveni reapariţia firelor de păr pe buze după îndepărtare. Puteţi folosi această metodă la domiciliu sau vă puteţi adresa unui specialist în saloanele de înfrumuseţare pentru a obţine rezultatul dorit.

3. Cum să îndepărtezi părul de la bărbie: Epilarea cu Laser

Epilarea cu laser este o metodă neinvazivă de îndepărtare a părului nedorit de deasupra buzelor. Se foloseşte un fascicul de lumină pentru a distruge firele de păr la nivelul foliculului. În decursul tratamentului, energia laserului este absorbită de pigmentul folliculului, intensificând temperatura acestuia până la niveluri capabile să distrugă firele de păr şi blocheze creşterea viitoare. Acest tratament neinvaziv este eficient în cazul pielii mai pigmentate, însă înainte de a iniţia orice tratament, este foarte important să contactezi un specialist în domeniu pentru a vedea dacă această metodă este cea potrivită pentru tine.

4. Cum să scapi de mustaţă: Îndepărtarea definitivă a părului (IPL)

O altă metodă de îndepărtare este reprezentată de îndepărtarea definitivă a părului (IPL) – o metodă non-invazivă ce foloseşte o radiaţie foarte puternică pentru a destruge definitiv toate firele de păr de pe suprafaţa pielii. Această procedură se realizează prin folosirea unui aparat folosind o lumina intens pulsată, aplicată pe pielea de pe buze. Lumina poate distruge definitiv acele fire de păr care sunt în creştere activă, fără a afecta zonele învecinate. Rezultatul definitiv al unei sesiuni de tratament este obţinut după 3 până la 7 tratamente, în funcţie de problemele de păr individuale.

5. Tratamentul chimic

În ultimii ani, tratamentul chimic a devenit o opţiune tot mai des întâlnită pentru controlul părului de deasupra buzelor. Acesta a devenit rapid o metodă populară de îndepărtare a părului, acesta fiind folosit pe scară largă în saloanele de înfrumuseţare profesionale. Ac