Frumusețe

6 seruri de top care vor elimina roșeața și alte probleme ale tenului cuperozic

Tenul dumneavoastră este afectat de roșeață și se irită ușor? Prezintă leziuni vasculare? Dacă ați răspuns afirmativ la ambele întrebări, atunci este posibil ca  tenul dumneavoastră să fie cuperozic (sau, cel puțin, sensibil).

Știm cât de dificil este să menținem fericit și calm un ten care se irită atât de ușor. Dar știm, de asemenea, câteva produse care vă vor aduce mai aproape de un ten fără imperfecțiuni, cu aspect minunat.

Îngrijirea pielii reactive nu a fost niciodată mai facilă! Trebuie doar să alegeți următoarele produse și să le introduceți în rutina zilnică de înfrumusețare pentru a vă bucura de un ten calm și luminos, fără urme de roșeață sau capilare sparte.

Ce să alegeți: Cremă facială sau ser facial?

Pentru multe persoane, aceste două produse par a fi unul și același cosmetic, ceea ce, din nefericite, nu este pe deplin adevărat. De fapt, aceste două produse oferă rezultate mai bune când sunt folosite împreună. După spălarea feței și aplicarea unui tonic, ar trebui să aplicați un ser facial deoarece atunci când pielea este curată, îl absoarbe mai rapid și îl transportă la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii. Atunci când aplicați o cremă facială imediat după aplicarea serului, aceasta sigilează substanțele nutritive în interiorul pielii pentru ca acestea să acționeze din interior și să vă ofere un ten neted, impecabil, cu aspect sănătos. Astfel acționează ambele produse de îngrijire a pielii.

Ce ingrediente ar trebui să căutați?

În timp ce căutăm seruri faciale de calmare a pielii, ne concentrăm în principal pe ingredientele din formulă. Ce ingrediente dorim să găsim? Verificați lista ingredientelor cosmetice benefice pentru etenul sensibil și predispus la iritații de mai jos.

+ extract de castan sălbatic

Acest ingredient cosmetic, derivat din plante vizează consolidarea capilarelor, oferindu-le mai multă elasticitate. Aceasta, în schimb, reduce problema venelor în formă de pânză de păianjen și roșeții. În plus, acest extract s-a dovedit a preveni ridurile și a întârzia îmbătrânirea.

+ vitamina C

Acesta este unul dintre cei mai puternici antioxidanți de origine naturală. Deoarece stresul oxidativ este unul dintre motivele spargerii capilarelor, această substanță nutritivă este una dintre cele mai importante de aplicat la nivelul tenului predispus la roșeață. În plus, vitamina C ia parte în sinteza colagenului, ceea ce, de asemenea, are un efect benefic asupra capilarelor. Vitamina C previne îmbătrânirea prematură.

+ vitamina K

Această vitamină este crucială pentru coagularea sângelui, ceea ce previne sângerarea în cazul vaselor sanguine lezate. Drept rezultat, roșeața este redusă.

+ glicerină

Un ingredient hidratant incredibil care, de asemenea, calmează pielea iritată și lasă tenul mai neted.

+ ulei de semințe de zmeură

Îmbunătățește bariera naturală de protecție a pielii și protejează împotriva efectelor adverse ale luminii UV.

+ ulei de trandafir

În primul rând, uleiul de trandaifir combate acțiunea radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că previne îmbătrânirea prematură a pielii. Oferă, de asemenea, ameliorare și uniformizează tonul pielii.

– ulei de chimen negru

Acest ulei de origine naturală calmează pielea iritată și combate imperfecțiunile.

Ce ingrediente să evitați?

Desigur, există și ingrediente cosmetice pe care nu trebuie să le aplicați în nicio împrejurare la nivelul tenului reactiv. Unele dintre acestea includ următoarele:

  • alcool etilic
  • SLS, SLES și alți detergenți
  • uleiuri esențiale
  • anumite arome

6 seruri de top care vor elimina roșeața și alte probleme ale tenului cuperozic

Locul I- Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Serul Nanoil este numărul 1 incontestabil printre serurile concepute să trateze toate problemele frecvente ale tenului cuperozic. După cum sugerează numele, sarcina sa principală este de a combate roșeața facială și, pentru a îndeplini acest obiectiv, serul conține 4 extracte de plante obținute din arborele de tei, conurile de chiparos, rădăcina de boerhavia diffusa și scoarța de castan. Chiar dacă aceste ingrediente naturale se completează reciproc, extractul de scoarță de castan pare a acționa cel mai eficient. Cum așa? Deoarece este cel mai bun în combaterea problemei capilarelor sparte.

Serul poate fi aplicat de două ori pe zi. În afară de reducerea aspectului venelor în formă de pânză de păianjen și roșeții, face pielea mai puternică și, astfel, mai rezistentă la factorii externi care cauzează iritații. Nanoil Anti-Redness Face Serum oferă, de asemenea, pielii substanțe nutritive și apă pentru un ten cu aspect mai frumos. Astfel, serul este un produs universal, perfect chiar și pentru cel mai delicat ten. Este un produs potrivit și pentru vegani. În plus, Nanoil Anti-Redness Face Serum este disponibil într-un recipient de 50de ml (1.69 fl. oz) care vă oferă câteva luni lungi de tratament de îmbunătățire a pielii și de reducere a roșeții.

Serul original Nanoil anti-roșeață poate fi comandat pe nanoil.ro

Locul II – Dior, Capture Youth Redness Soother 

Dior a lansat un ser facial perfect pentru tenul cuperozic și sensibil. Ameliorează imediat pielea iritată. Atunci când este folosit pentru o perioadă mai îndelungată de timp, Capture Youth Redness Soother poate reduce roșeața facială și uniformiza tonul pielii. Merită, de asemenea, subliniat că acest produs de îngrijire a pielii este formulat cu agenți anti-îmbătrânire.

Alte ingrediente folosite în acest ser sunt vitamina C și peptidele de grâu pentru a enumera doar două. În general, acest ser se distribuie ușor la nivelul feței. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă aplicarea serului Capture Youth Redness Soother împreună cu o cremă facială din aceeași gamă de produse. Din păcate, prețul relativ ridicat nu îl face un produs de îngrijire a pielii accesibil oricui.

Locul III – Exuviance, AntiRedness Calming Serum 

Exuviance este o marcă a cărei produse pot fi găsite în saloanele profesionale de înfrumusețare și drogheriile de lux. Din fericire, AntiRedness Calming Serum, care este conceput pentru tenul sensibil și predispus la roșeață, poate fi găsit online, însă nu peste tot în lume. De fapt, acest produs se pare că ajută și la tratarea rozaceei. Rezultatele apar în doar câteva săptămâni. Cum acționează acest ser calmant?

În primul rând, oferă ameliorare tenului iritat. Odată absorbit,  Exuviance AntiRedness Calming Serum tratează inflamațiile și repară deteriorarea cauzată la nivelul pereților vaselor de sânge. Efectele nu ar fi atât de spectaculoase fără vitamina C, vitamina E și acidul lactic pe care serul le are în compoziție.

Locul IV – Dr. Grandel, Couperose Expert Concentrate 

Cea mai distinctivă caracteristică a serului Couperose Expert Concentrate este complexul Peptyd Matrix, dezvoltat de Dr. Grandel. Acest amestec de ingrediente se pare că repară rețelele rupte de colagen și elastină ale pielii. Alte ingrediente care îmbunătățesc pielea sunt vitamina E și extractele de plante obținute din rădăcina de iarbă asiatică și frunzele de pelin. Formula este, de asemenea, îmbogățită cu ulei de trandafir pentru capilare mai puternice.

Un aspect interesant este că serul conține pigmenți verzi care au rolul de a camufla roșeața facială. Exact ca serurile faciale menționate mai sus, Couperose Expert Concentrate conține și agenți anti-îmbătrânire. Dacă doriți să obțineți de cele mai bune rezultate, trebuie să folosiți acest ser împreună cu o cremă facială din aceeași gamă.

Locul V – Mesoboost Capillar, Day Serum

În ceea ce privește caracteristica distinctivă a acestui ser, aceasta este fără nicio îndoială textura sa de gel. Precum produsele concurente, Mesoboost Capillar Day Serum a fost dezvoltat pentru tenul sensibil, normal și predispus la roșeață. Extractele de castan și ginkgo biloba sunt responsabile cu sigilarea și întărirea pereților capilarelor. Desigur, acest ser nu este un produs cu doar două ingrediente – formula include și acid lactobionic și gluconolactonă, ambele având rolul de a reduce roșeața.

Vestea bună este că Mesoboost Capillar Day Serum nu tratează doar roșeața facială, ci și stimulează mecanismele naturale de protecție a pielii, oferindu-i mai multă rezistență împotriva factorilor externi. Din păcate, unele utilizatoare subliniază că este nevoie de mult timp pentru ca serul facial să pătrundă în piele. Altele susțin că nu este recomandat împreună cu produsele de machiaj, ceea ce înseamnă că serul trebuie aplicat doar în rutina de seară de îngrijire a pielii.

Locul VI – Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum 

Vă prezentăm cel mai recent ser facial conceput pentru tenul sensibil, predispus la roșeață și leziuni vasculare. Se concentrează pe ameliorarea imediată a pielii iritate. Cum reușește să facă asta? În pricipal, cu ajutorul pantenolului și extractului Gotu Kola, amestecate cu alte ingrediente vegetale. Lista de ingrediente este destul de lungă, dar întreaga compoziție este dominată de substanțe naturale. Totuși, nu trebuie să uităm că mai multe ingrediente înseamnă un risc mai mare de apariție a iritațiilor.

Cu cât aplicăm Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum mai mult timp la nivelul tenului, cu atât acesta devine mai puțin reactiv. Un aspect interesant este că acest ser poate fi aplicat topical, dar îl puteți, de asemenea, distribui pe toată suprafața feței și gâtului. Din păcate, conform utilizatoarelor, acest produs are unele probleme în reducerea leziunilor vasculare, însă cu siguranță, va avea un efect pozitiv asupra aspectului pielii.