Greşelile de machiaj se pot întâmpla oricui. Chiar şi celebrităţile celebre la nivel mondal nu sunt scutite de ele. În orice caz, este ok dacă se „întâmplă” accidental din când în când, dar nu atunci când le comiteţi în mod inconştient şi constant. Dacă doriţi să aflaţi ce trebuie să evitaţi atunci când aplicaţi machiajul – verificaţi ghidul nostru anti-frumuseţe. Cine ştie – poate că, datorită acestuia, veţi începe să aplicaţi machiajul ca un pro?
7 păcate de machiaj – atenţie, poate că şi voi comiteţi unele dintre acestea!
1. Lipsa unei creme hidratante adecvate
Acesta este un „păcat” frecvent: multe femei îşi spală faţa cu gel sau spumă, fără a aplica nicio cremă. Acesta este un mod simplu de a usca tenul sau de a „produce” sebum în exces. Lipsa de hidratare a tenului acoperit cu machiaj îi reduce, de asemenea, funcţia de protecţie, contribuie la pierderea elasticităţii şi (din păcate), îmbătrâneşte tenul mai rapid. În plus, un fond de ten aplicat direct la nivelul tenului îşi pierde „aderenţa”, întregul machiaj devenind mai puţin durabil.
2. Culoarea nepotrivită a fondului de ten
Chiar şi cel mai bun fond de ten poate distruge întregul efect dacă nu se potriveşte bine cu culoarea tenului. Doamnele folosesc de multe ori aceeaşi culoare de fond de ten de-a lungul anului, uitând că pielea devine bronzată în timpul verii şi are o nuanţă diferită, în timp ce iarna este mai pală. Prin urmare, pentru a nu obţine un efect de mască şi pentru a potrivi perfect nuanţa cu cea a pielii din zona gâtului – folosiţi întotdeauna o versiune de „vară” şi de „iarnă” de fond de ten. Dacă aveţi probleme în a alege fondul de ten potrivit – solicitaţi asistenţa unui artist de machiaj sau a unui vânzător calificat.
O soluţie ideală este, de asemenea, de a achiziţiona o cremă BB sau CC – se adaptează perfect culorii pielii şi, în plus, are proprietăţi de îngrijire a pielii şi uniformizează tonul pielii.
3. Prea mult anticearcăn
Anticearcănul este un produs minunat – maschează zonele întunecate de sub ochi, roşeaţa, imperfecţiunile, coşurile şi venele sparte. Din păcate, de multe ori, la nervi şi încercând să luptăm contra imperfecţiunilor, avem tendinţa de a exagera cu cantitatea şi de a aplica prea mult – de cele mai multe ori, acesta poate fi observat la nivelul pielii delicate de sub ochii. O cantitate mare de anticearcăm supraîncarcă pielea pleoapelor şi în loc de a o îngriji, cauzează riduri şi îi reduce flexibilitatea. Reţineţi că anticearcănul ar trebui să mascheze imperfeciunile şi să se estompeze în culoarea pielii şi a fondului de ten. Dacă aplicăm o cantitatea prea mare, în loc de a acoperi ceea ce încercăm să ascundem, atragem şi mai multă atenţie la imperfecţiunile tenului.
4. Conturarea prea accentuată a feţii
A exagera este câteodată în natura noastră. În încercarea de a obţine un aspect perfect, aplicăm nu doar prea mult anticearcăn, dar deseori conturăm faţa prea accentuat. Acest lucru se întâmplă atunci când nu estompăm bine liniile dintre tonurile mai deschise şi mai închise ale produselor cosmetice de conturare. Atfel, faţa capătă caracteristici prea ascuţite şi clare, ceea ce ne face să arătăm mai în vârstă, dând greutate întregului chip. Conturarea feţei este efectuată cel mai bine într-un mod delicat, aplicând cantităţi mici de produs cosmetic şi, treptat (moderat) intensificând acest efect.
5. Pensule, bureţi şi beauty blendere murdare
Da, este adevărat că pensulele de machiaj nu trebuie spălate în fiecare zi, însă reţineţi că în plus faţă de bacteriile şi microbii care au efect negativ asupra aspectului pielii, există şi reziduuri ale produselor cosmetice care, cu siguranţă, nu contribuie la obţinerea unui machiaj frumos şi perfect. Dacă aţi aplicat un fard de ochi violet cu o zi înainte şi astăzi veţi aplica o nuanţă deschisă, de vanilie – vă puteţi aştepta ca resturile de violet de ieri să ajungă din nou pe pleoape.
Pensulele de aplicare a fondului de ten, de asemenea, ar trebui spălate frecvent, deoarece resturile unui fond de ten gras pot fi aplicate la nivelul tenului, creând pete inestetice. Prin urmare, în afara motivelor igenice – spălarea pensulelor prezintă un aspect suplimentar, funcţional.
6. Utilizarea unui creion de buze într-o nuanţă nepotrivită
Creionul de buze este un produs cosmetic destul de specific. Da, menţine rujul unde ar trebui să fie, dar devine o soluţie bună doar pentru scurt timp. După câteva ore, deseori „mâncăm” rujul, în timp ce creionul de conturare a buzelor, care este deseori ceva mai durabil – atrage atenţia creând o mică linie distinctă şi nenaturală în jurul buzelor.
Pentru a evita acest efect, conturaţi buzele cu creionul de buze ales, apoi întindeţi-l delicat pe toată suprafaţa buzelor şi doar apoi aplicaţi rujul în culoarea selectată care se potriveşte creionului de buze.
7. Aplicarea nepotrivită a fardului de obraz
Dacă aplicaţi prea mult produs iluminator, acesta va crea, pur şi simplu, un efect puternic de iluminare, ceea ce va da un efect de strobing, totuşi, fardul de obraz aplicat inadecvat sau prea puternic va crea un efect mai degrabă grotesc. Faţa dumneavoastră va începe să aibă un apect artificial, un pic greoie şi obosită, iar acţiunea fardului de obraz este diferită: faţa ar trebui să capete un aspect mai tineresc, mai proaspăt şi mai odihnit. Dacă nu ştiţi unde să aplicaţi fardul de obraz – întindeţi degetul arătător şi degetul mare, marcaţi liniile din vârful urechii până în vârful nasului şi aplicaţi delicat de-a lungul acestei linii. Linia subtilă ar trebui să înceapă de la ureche, până la obraz.
Lasă un răspuns