Make-Up

Sfaturi pentru machiajul ochilor sensibili

Machiajul ochilor sensibili este o treabă complicată, deoarece rimelurile, fardurile pentru pleoape și rujurile conțin mulți pigmenți sintetici care îi pot sensibiliza. Aceștia includ: oxid de crom (care se găsește în cosmeticele verzi), coșenila (în cosmeticele violet și roz) și oxid de fier cu nichel (în cosmeticele maro). Substanțele naturale, cum ar fi pigmenții pe bază de colofoniu, micsandre sălbatice și derivați ai compușilor de carbon, pot avea de asemenea, potențial alergen. Cum se îndepărtează machiajul în cazul ochilor sensibili? Ce cosmetice sunt sigure și hipoalergenice? Ce farduri, rimeluri și ustensile de machiaj ar trebui folosite? Se exclud reciproc machiajul pentru ochii sensibili și purtatul lentilelor de contact? Cum se îndepărtează machiajul ochilor sensibili și cum se calmează iritațiile oculare?

Machiaj pentru ochii sensibili – produse cosmetice sigure

Dacă simțiți disconfort când aplicați rimelul, atunci ar trebui să opriți imediat utilizarea acestui produs. Este puțin probabil că ochii dumneavoastră se vor obișnui cu noul produs cosmetic și că disconfortul se va diminua. Ba chiar din contră, se va înrăutăți. Dacă problema persistă în ciuda faptului că de fiecare dată folosiți rimeluri diferite, este bine să luați în considerare utilizarea cosmeticelor hipoalergenice. Pe ambalaj ar trebui să scrie că produsele au fost concepute pentru ochii sensibili și pentru persoanele care poartă lentile de contact.

Chiar dacă utilizați produse cosmetice sigure, ar trebui să fiți foarte delicată cu machiajul și să încercați să evitați zona ochilor. Și da – nu aplicaţi cosmetice în interiorul pleoapei, nu vă acoperiți genele cu prea mult rimel și nu folosiți rimel sau creion la colțul ochiului. Procedând astfel, veți reduce riscul de iritații oculare și de alergii.

Machiajul pentru ochii sensibili – produse cosmetice hipoalergenice

Cosmeticele hipoalergenice sunt disponibile în diferite culori, însă este bine să evitați nuanțele tari de roz, roșu și violet. De ce? Deoarece acestea sunt create din combinația diferiților pigmenți care măresc riscul unei reacții alergice. Colorantul verde este cel mai periculos, din acest motiv nu mai este folosit în cosmeticele pentru ochi sensibili. Pigmenții care sunt incluși în cosmeticele hipoalergenice sunt îndepărtați complet (de exemplu, oxidul de fier din nichel) sau izolați pentru a minimiza riscul de iritații.

Numărul ingredientelor din cosmeticele hipoalergenice este redus la minim, deoarece cu cât sunt mai multe substanțe, cu atât este mai probabil ca ochiul să se irite. Unele substanțe din acest tip de cosmetice, cum ar fi apa termală și pantenolul, au ușoare proprietăți de calmare a iritațiilor. Chiar și cosmeticele hipoalergenice trebuie să conțină conservanți pentru a le proteja împotriva bacteriilor, ciupercilor și mucegaiului.

O alegere potrivită sunt cosmeticele minerale, care conțin doar trei ingrediente. Din acest motiv, acestea au fost numite ”hipoalergenice”.

Machiajul pentru ochii sensibili – farduri mate

Particulele conținute de fardurile și rimelurile hipoalergenice trebuie cât mai mult zdrobite în timpul procesului de producție, pentru ca acestea să adere pe suprafața pielii, să nu cadă și să nu se strângă în pliurile ochilor. Particulele mari, neregulate pot contribui la formarea micro-leziunilor mecanice. Din acest motiv, cosmeticele care conțin ingredientul numit ”mama perlei” și care se găsește în gloss-ul de pleoape, trebuie evitate. Pilitura perlată cauzează leziuni ale pielii și când aceste particule intră în ochi provoacă leziuni conjunctivale.

Machiajul pentru ochii sensibili – rimelurile

Nu există contradicții de folosire a rimelurilor care îndesesc și arcuiesc genele, cu condiția ca acestea să nu se întindă. Cel mai bine ar fi ca rimelurile să aibă pH-ul natural al lacrimilor. Pe de altă parte, rimelurile nu sunt recomandate, întrucât conțin conservanți puternici.

În loc de rimel, puteți folosi henna care nu va avea efect de îndesire a genelor, dar va mări ochii și va adăuga claritate privirii. Înainte de asta, este bine să rugați o cosmeticiană să vă testaze pielea din spatele urechii. Dacă henna vă provoacă iritație, va trebui să renunțați la astfel de tratamente.

Machiajul pentru ochii sensibili – instrumente și accesorii de machiaj

Când aveți ochii sensibili, nu se recomandă folosirea aplicatorului inclus în paleta de farduri – deși este mic și convenabil, buretele aspru poate să irite pielea din jurul ochilor. Din nefericire, nu există perii pentru persoane cu ochi sensibili în drogherii, însă este bine să verificați brandurile hipoalergenice care produc cosmetice colorate. Este foarte probabil ca aplicatorul oferit de aceste mărci să fie fabricat din materiale moi și delicate.

Puteți folosi, de asemenea, un burete denumit beauty blender sau folosiți degetul sau un bețisor de bumbac umezit. Dacă alegeți să folosiți fardurile sub formă de cremă, aplicați-le cu ajutorul degetelor sau a unei perii subțiri.

Machiajul pentru ochi sensibili și lentile de contact

Este posibilă această combinație? Desigur. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câteva reguli:

  • Aplicați machiajul după ce v-ați pus lentilele de contact și îndepărtați machiajul după ce le-ați scos.
  • Folosiți produse cosmetice hipoalergenice.
  • Nu folosiți farduri de pleoape sub formă de pulbere, deoarece particulele pot ajunge sub lentilele de contact. Cea mai bună alegere sunt fardurile sub formă de cremă, care nu conțin ingredientul denumit ”mama perlei”.
  • Nu trasați linii în interiorul pleoapei inferioare, deoarece produsul poate intra sub lentilele de contact.
  • Pentru demachiere, utilizați produse fără ulei.
  • În caz de iritație, scoateți lentilele de contact, apoi îndepărtați machiajul.

Machiajul pentru ochi sensibili – îndepărtarea machiajului

Cel mai bine este să îndepărtați machiajul cu produse fără miros și fără ulei, cu pH precum al lacrimilor, care conțin apă termală calmantă. Încercați să faceți cât mai puține mișcări.

Începeți prin a îmbiba o dischetă de bumbac cu puțin demachiant și aplicați pe pleoapa superioară. După un timp, îndepărtați-o cu delicatețe. Apoi, aplicați o nouă dischetă pe pleoapa inferioară și așteptați un moment. Acum, din nou, aplicați discheta de bumbac pe pleoapa superioară și mișcați-o ușor pentru a îndepărta reziduurile. Repetați până ochii sunt curați.

Cum se calmează iritațiile oculare?

Pentru a calma ochii iritați, folosiți un produs delicat de îndepărtare a machiajului și nu vă frecați la ochi. De asemenea, puteți folosi picături de ochi cu Eufrasia. Pentru pleoape umflate, puteți folosi comprese reci cu apă termală, ceai sau mușețel. Totodată, puteți aplica o cremă calmantă pe zona din jurul ochilor.

Dacă remediile încercate acasă nu vă alină și nu diminuează roșeața, lăcrimarea sau umflarea, solicitați ajutor medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *