Sfaturi folositoare

Informații pe care trebuie să le știți înainte de machiajul semi-permanent

Machiajul semi-permanent nu este o invenție de acum. Aparent, femeile din China aveau tatuaje la ochi și sprâncene acum peste 2000 de ani. Este machiajul semi-permanent un tatuaj? Ce ar trebui să știți înainte de a-l efectua? Decoperiți întrebările de top despre machiajul permanent.

Este machiaj sau tatuaj?

Dacă machiajul este efectuat incorect – pigmentul este introdus prea adânc – devine un tatuaj.

În prezent, machiajul semi-permanent durează un an și apoi, necesită modificări.

De ce machiajul semi-permanent necesită retușări?

Retușările sunt esențiale. În timp, trăsăturile noastre faciale se schimbă, astfel încât machiajul trebuie, de asemenea, ajustat. Pigmentul este introdus în epidermă, prin urmare, este eliminat parțial, deoarece celulele pielii se repară în timpul ciclului de 28 de zile.

Machiajul semi-permanent se estompează?

Cu siguranță că da. De exemplu, arată foarte accentuat și pigmentat imediat după procedură, însă veți avea nevoie de o retușare după doar două săptămâni, deoarece epiderma se exfoliază. A doua doză de pigment este esențială pentru a crea intensitatea și culoarea dorite.

Machiajul meu semi-permanent va dispărea dacă nu îl retușez după două săptămâni?

Se poate întâmpla, mai ales în zona sprâncenelor. Cel mai probabil, pigmentul va dipărea rapid în această zonă a feței.

În timp, machiajul vostru se va estompa sau își va schimba culoarea: tușul negru poate deveni gri. De aceea, veți avea nevoie, cu siguranță, de o retușare după două săptămâni și de repetarea procedurii după un an.

Pigmenții folosiți în machiajul semi-permanent provoacă reacții alergice?

Este foarte improbabil, așa că nu aveți motive de îngrijorare. Toți pigmenții sunt certificați și supuși unor teste temeinice pentru a se conforma standardelor stricte. De aceea sunt atât de costisitori și trebuie să plătiți o mulțime de bani pentru machiajul semi-permanent.

Reacția alergică la anestezia folosită în timpul procedurii este mai comună.

Cât timp durează procedura?

Desigur, durează mai mult timp decât aplicarea machiajului obișnuit. De exemplu, tușul de ochi semi-permanemt durează în jur de o oră, în timp ce sprâncenele durează două ore și jumătate.

Cum să alegeți cel mai bun salon pentru machiajul semi-permanent?

Cel mai indicat este să vă întrebați prietenele despre experiențele lor, să vedeți portofoliu a diferiți artiști de machiaj, să aflați ce pigmenți folosesc saloanele. Atenție, deoarece pigmenții ieftini își schimbă deseori culoarea atunci când sunt aplicați pe piele. Unii tehnicieni pot efectua procedura, dar nu știu cum să potrivească cel mai bun machiaj la trăsăturile dumneavoastră faciale și să camufleze imperfecțiunile.

Există contraindicații?

Desigur. Destul de multe. Cele mai importante includ:

  • psoriazis,
  • terapia cu steroizi,
  • infecțiile,
  • sarcina,
  • unele medicamente (în special, antibioticele).