Make-Up

Ce este un beauty blender şi cum se foloseşte?

Beauty Blender-ul este un burete care este folosit pentru a aplica machiajul lichid. Forma sa de lacrimă permite distribuirea uniformă a produsului pe toată suprafaţa feţei. De unde provine Beauty Blender-ul, care sunt proprietăţile sale, cum se utilizeată şi ce tipuri există? Cum se foloseşte, spală şi cum putem alege un produs original?

Beauty Blender – ce este şi de unde provine?

Beauty Blender-ul a fost inventat şi brevetat de artistul de machiaj din Hollywood, Rea Ann. în anul 2002. Buretele roz în formă de lacrimă, conceput pentru aplicarea machiajului a devenit rapid un adevărat succes. În prezent, este utilizat nu doar de artişti celebri de machiaj, ci şi de femeile din toată lumea. Beauty Blender-ul poate fi recunoscut după forma sa unică de lacrimă. Datorită faptului că este lipsit de margini ascuţite, acesta facilitează aplicarea uniformă a machiajului. Drept rezultat, nu creează dungi, pete, urme sau moificări de culoare, iar ridurile fine sunt mai puţin vizibile.

Beauty Blender – proprietăţi şi utilizare

Beauty Blender-ul este un burete poros, moale şi elastic. Datorită structurii sale, se aseamănă unui fagure de miere şi reţine eficient apa. Dacă este udat înainte de utilizare, absoarbe o cantitate minimă de produs cosmetic. Beauty Blender-ul nu conţine latex, este inodor şi hipoalergenic. Acesta trebuie spălat cu regularitate.

Original, Beauty Blender-ul trebuia să funcţioneze doar ca un burete de aplicare a fondului de ten. Cu toate acestea, în timp, utilizarea sa a fost extinsă şi, în prezent, include aplicarea fardului de obraz sub formă de cremă, anticearcănului şi chiar a cremelor de faţă.

Beauty Blender – tipuri

Originalul Beauty Blender măsoară 5.5. cm pe 3.5. cm, are o greutate de 4 g şi culoarea roz. În timp, bureţii au început să apară şi în alte dimensiuni, forme, culori şi pentru alte scopuri. În prezent, piaţa produselor cosmetice abundă în diferite tipuri, dintre care:

  • Beauty Blusher – o versiune mai mică a Beauty Blender-ului, conceput pentru aplicarea fardului de obraz în formă de cremă sau pudră. Culoarea sa gri facilitează potrivirea şi amestecarea nuanţelor.
  • Beauty Blender micro şi mini – versiunile în miniatură ale Beauty Blender-ului distribuie produsele cosmetice cu o precizie şi mai mare, în special la nivelul zonelor mai greu accesibile precum colţul ochiului, pleoapele sau în jurul nasului. Acestea permit conturarea cu acurateţe şi iluminarea trăsăturilor faciale.
  • Beauty Blender-ul alb este utilizat pentru aplicarea preparatelor incolore, precum cremele şi serurile.
  • Beauty Blender-ul negru a fost conceput pentru aplicarea produselor de auto-bronzare.
  • Buretele Blotterazzi are rolul de a colecta excesul de sebum. Reîmprospătează machiajul, fără a-l îndepărta. Are avantajul de a acţiona ca o sugativă care aderă cu toată suprafaţa sa pe suprafaţa pielii, absoarbe uniform sebumul şi nu îndepărtează machiajul, colectând în acelaşi timp machiajul doar din zonele pe care este presat.

Beauty Blender – cum se utilizează?

Pentru a utiliza Beauty Blender-ul, trebuie să îl umeziţi cu apă şi să eliminaţi excesul de apă cu un prosop de hârtie. Odată ce buretele este pregătit, introduceţi-l în produsul de machiaj şi transferaţi la nivelul feţei. Apăsaţi delicat, dar ferm buretele pe faţă şi continuaţi să aplicaţi cu mişcări uşoare. Nu ştergeţi faţa cu buretele, doar tapotaţi pentru a acoperi delicat pielea şi pentru a fixa machiajul pentru un aspect final perfect. Partea mai mare a aplicatorului este potrivită pentru zonele mai mari, precum fruntea sau obrajii, în timp ce partea ascuţită poate fi folosită pentru a aplica machiajul în zonele mai mici, de exemplu, în jurul ochilor şi nasului.

Cum puteţi determina dacă un Beauty Blender este original?

De fiecare dată când un produs devine un succes, numărul de produse false care îl imită va creşte. Acelaşi lucru se aplică şi cazul buretelui Beauty Blender. Din păcate, a devenit din ce în ce mai dificil să determinăm dacă un produs este real, din cauza informaţiilor false şi eronate prezentate pe etichetele celor mai multe aplicatoare. Chiar dacă ne supunem riscului de a cumpăra un produs fals oriunde, se pare că produsele online sunt cele mai riscante. Ce ar trebui să luaţi în considerare în astfel de cazuri este preţul surprinzător de mic, deşi şi acesta ne poate induce în eroare; producătorii cresc preţul copiilor false pentru a nu descuraja potenţialii cumpărători din a le achiziţiona. Buretele  Beauty Blender original este extrem de moale şi, drept rezultat, creşte în dimensiune şi devine mai rezistent. În plus, este imposibil de pus într-o poziţie verticală din cauza formei sale rotunde.

Cum se spală Beauty Blender-ul?

Beauty Blender-ul trebuie spălat înainte de fiecare utilizare sau după fiecare aplicare: producătorul garantează că aceasta va ajuta la menţinerea buretelui într-o formă perfectă timp de până la 4 luni! Este recomandată spălarea cu un săpun delicat sau cu un lichid special, totuşi, puteţi spăla buretele şi cu un săpun sau şampon obişnuit. Odată ce este bine curăţat, lăsaţi-l să se usuce natural la aer – asiguraţi-vă cu locul este aerisit, departe de căldură, de umezeală şi de lumina soarelui. Dacă nu respectaţi aceste condiţii, durabilitatea produsului va fi negativ afectată.

Beauty Blender-ul îşi pierde culoarea intensă la fiecare utilizare. Acesta este un fenomen natural şi nu poate face obiectul plângerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *