Cumpărături

Protejați-vă împotriva ravagiilor stilizării termice: Cele mai bune produse de protecție termică [Clasament]

Se pare că produsele de protecție termică devin din ce în ce mai populare printre persoanele care nu-și pot imagina rutina matinală fără a folosi placa sau ondulatorul de păr. Și asta este minunat deoarece folosirea zilnică a aparatelor de stilizare poate provoca de cele mai multe ori deteriorarea ireversibilă a părului.

Din fericire, există unele produse care vă permit să creați coafuri superbe fără a provoca deteriorarea podoabei capilare. Aceste produse salvatoare sunt cunoscute drept produse de protecție termică sau protectori termici. Dar care produse sunt, într-adevăr, eficiente în protejarea părului atunci când acesta este expus la temperaturi extreme? Veți afla într-un moment.

Cum acționează un produs de protecție termică?

Sarcina sa principală este de a izola și, astfel, proteja părul împotruva efectului negativ al căldurii generate de uscător, placă sau ondulator. Chiar este această problemă atât de serioasă? Ei bine, să vedem. Stilizat termic, părul este lipsit de umiditate, care se evaporă treptat din tulpina părului. Aceasta rezultă într-un păr aspru, fragil și despicat. Merită, de asemenea, reținut că temperaturile ridicate au un impact negativ și asupra cheratinei – substanța esențială din structura părului. Când nivelul de cheratină scade, părul își pierde desimea și strălucirea. De asemnea, își pierde elasticitatea și aspectul sănătos.

Metode de protejare a părului împotriva ravagiilor stilizării termice

Pentru a evita efectul advers al stilizării termice, trebuie să creați un strat de protecție în jurul firelor de păr de fiecare dată când folosiți un aparat de stilizare termică. Și singurul mod în care puteți face asta este prin alegerea unui produs de protecție termică. Atunci când este distribuit în păr, acest produs redirecționează căldura, permitându-vă să creați coafura dorită fără a deteriora părul. Un aspect interesant este că produsele de protecție termică pot fi folosite și pentru a proteja părul înainte de plajă sau saună.

De ce spray-urile de protecție termică sunt mai bune?

Chiar dacă produsele de protecție termică sunt disponibile în diferite forme, spray-urile par a fi cele mai eficiente. Atunci când este încapsulat într-un recipient cu pulverizator, produsul este simplu de aplicat uniform la nivelul părului. În plus, atunci când are forma unui spray cu formulă ușoară, produsul de protecție termică poate fi aplicat pe părul umed și uscat. Nu în ultimul rând, pulverizatorul ajută la măsurarea cantității potrivite de produs pe care trebuie să o aplicați în păr. Fie că trebuie să folosiți trei sau patru doze, ceea ce depinde de lungimea părului, veți avea întotdeauna siguranță că aplicați exact cât produs are părul nevoie pentru a se menține hidratat și sănătos.

Care sunt cele mai bune produse de protecție termică? Descoperiți clasamentul nostru și alegeți produsul potrivit.

TOP 5 Spray-uri de protecție termică

1. Nanoil Heat Protectant Spray; 200 ml | ALEGEREA NOASTRĂ

Nanoil Heat Protectant Spray

Acest spray oferă o gamă largă de beneficii părului la un preț rezonabil. Hidratează, hrănește și repară părul, disciplinează șuvițele rebele și facilitează stilizarea zilnică. În plus, protejează părul împotriva temperaturilor ridicate. Iar acest efect se datorează, evident, formulei care conține proteine de mătase responsabile pentru reconstruirea legăturilor de cheratină, lăsând astfel părul mai neted și mai voluminos. Un alt ingredient – polyquaternium-46 – elimină electrizarea și lasă părul mai catifelat și mai puternic. Are, de asemenea, rolul de a forma un strat de protecție în jurul părului, izolându-l împotriva temperaturilor ridicate – chiar și până la 230 grade Celsius sau 440 grade Fahrenheit. Pentru a preveni deteriorarea termică, pulverizați Nanoil Heat Protectant Spray la nivelul părului umed sau uscat și lăsați-l să-și facă magia – fără riscul de a îngrășa sau aplatiza părul.

website-ul produsului: www.nanoil.ro

2. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray; 237 ml

Iată un alt produs de protecție termică alcătuit din proteine de mătase de origine naturală. Astfel, produsul poate repara părul din interior, oferindu-i un aspect mai sănătos, mai mătăsos și mai strălucitor. Recomandat pentru stilizarea termică zilnică, CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray este eficient în combaterea impactului negativ pe care temperaturile ridicate le au asupra părului. Fără a compromite volumul, acest produs lasă părul neted și strălucitor, oferind, de asemenea, mai multă rezistență coafurii. Datorită pulverizatorului convenabil, veți aplica întotdeauna cantitatea potrivită de produs. Dar rețineți să nu folosiți prea mult, în caz contrar veți înăspri părul, deci atenție. Vestea bună este că puteți încerca să folosiți produsul în locul unui spray de păr, în caz că rămâneți fără. 

3. Balmain Paris Thermal Protection Spray; 200 ml

Acest spray de protecție termică translucid, cu formulă ușoară atrage privirea fanilor minimalismului. Disponibil în special online, Balmain Paris Thermal Protection Spray este suficient de puternic pentru a proteja părul chiar și atunci când este expus la temperaturi de 220 grade Censius/ 430 grade Fahrenheit. Conține proteine de mătase și provitamina B5, ceea ce înseamnă că vă puteți, de asemenea, aștepta să lase părul mai puternic, mai bine hidratat, strălucitor și protejat împotriva electrizării. Vestea bună este că Balmain nu conține parabeni sau sulfați în formula cu miros plăcut. Nu contează dacă pulverizați produsul pe părul uscat cu prosopul sau uscat deoarace îl va proteja în egală măsură împotriva căldurii și despicării. Rețineți doar să periați părul după aplicare pentru a preveni aspectul fibros. Prețul nu este scăzut, dar dacă dispuneți de un buget mai mare, probabil că veți aprecia acest produs de protecție termică.

4. Philip B Thermal Protection Spray; 60 ml

Deoarece cele mai bune produse de protecție termică au o formulă ușoară, dați-ne voie să vă prezentăm un alt produs care s-a dovedit că protejează podoaba capilară împotriva ravagiilor provocate de temperaturile ridicate. Acesta, însă, conține ingrediente pe bază de plante precum uleiul de mongongo, vitamina E și ulei de migdale dulci. Împreună, acestea sigilează apa în interiorul părului și previn despicarea vârfurilor. Philip B Thermal Protection Spray conține, de asemenea, un complex de l-aminoacizi care are rolul de a repara fisurile din structura externă a părului. În plus, acest spray este potrivit pentru părul vopsit și facilitează descurcarea. Totuși, există două aspecte despre care trebuie să vă avertizăm: mirosul poate fi descris ca intens și prețul este mai degrabă ridicat, în special raportat la dimensiunea recipientului.

5. Elseve Dream Long Frizz Killer; 100 ml

Promovat pentru părul lung și electrizat, Elseve Dream Long Frizz Killer este eficient pentru persoanele care au pierdut lupta împotriva șuvițelor rebele. Oferind protecție împotriva temperaturilor de 230 de grage, acest produs netezește cuticulele pentru un păr mai strălucitor, mai bine hidratat și hrănit. Și atunci când părul este neted, devine rezistent la încurcare și despicare. Trebuie menționat că vă puteți bucura de toate aceste efecte fără a renunța la volum. De asemenea, părul nu se va îngrășa rapid. Chiar dacă Elseve Dream Long Frizz Killer are o formulă fără siliconi, poate lăsa părul fibros, de aceea încercați să nu folosiți o cantitate excesivă de produs. Vestea bună însă este că puteți găsi acest spray de protecție termică în aproape toate magazinele.