Corp

10 Sfaturi Pentru Inflorirea Tenului Cu Vârsta

Tenul este prima noastră barieră de apărare împotriva tuturor factorilor externi care ne atacă de la mediu, la produsele cosmetice. Este important să învățăm cum să avem grijă corespunzător de tenul nostru, mai ales atunci când începem să ne îmbătrânim. Acest lucru se poate face în mod natural folosind anumite produse, precum și schimbând stilul de viață și dieta pe care o avem. Unele persoane au apelat la interventii chirurgicale și alte metode costisitoare, însă acest lucru nu este necesar. În această postare vă vom prezenta 10 sfaturi eficiente pentru înflorirea tenului cu vârsta.

1. Înmoaie-ți fața cu apă fierbinte și aburi

Acest lucru ajută la dilatarea porilor și deschiderea glandelor sebacee care sunt localizate sub piele, în loțiunile și cremele de curățare a tenului. Înmoaie-ți fața la începutul zilei pentru a elimina toxinele și impuritățile acumulate noaptea. Puteți să vă absorbiţi fața de apă caldă la 10-15 minute, pentru a obţine rezultate optime.

2. Exfoliază-ți tenul

Acest lucru poate fi făcut cu produse special create pentru exfoliere, dar de asemenea se poate face cu diferite masti si mijloace obisnuite. Înmoaieți-vă fețele cu un burete umed și folosiți un produs exfoliator blând, sau periuța de dinți pentru a îndepărta celulele moarte și a descuama tenul. Exfolierea poate fi folosită de două ori pe săptămână, dar nu folosiți prea des exfoliante cu particule prea mari, deoarece pot irita tenul.

3. Utilizați măști pentru față

Măștile pentru față pot fi folosite cu diferite efecte pe partea tenului. Unul din cele mai populare efecte este cel hidratare. Apa poate fi intoxicantă pentru ten, astfel se folosește uleiul esențial pentru a obține același efect, atât hidratare cât și nutritivă. Există măști pentru față cu diverse efecte cum ar fi îngrijirea profundă a tenului, netezirea și curățarea porilor. Se poate folosi măștile pentru față de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

4. Hidratează-ți tenul

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru îngrijirea pielii tale este hidratarea. În momentul în care simți că pielea ta se usucă, aplică o cremă hidratantă sau serum. Alege produse cu antioxidanți și ingrediente naturale pentru a obține un ten luminos și suplu. Folosește această cremă regulat pentru a face față uscăciunii și pentru a preveni punctele albe și iritaţiile de pe ten.

5. Pentru problema față de lumina, folosiți protecție solară

Expozarea la raze ultraviolete poate duce la deteriorarea tenului. Este esențial să folosiți produse de protecție solară dacă aveți intenția să vă expuneți la soare. Alegeți produsele cu factor de protecție solară (SPF) în raport cu gradul de expunere solara. Dacă așteptați să epuizați mai mult timp în soare, alegeți un produs cu factor de protecție solară mai înalt. Aplicați produsul în mod regulat, inclusiv pe gât, brațe și alte zone ale corpului predispuse la expunerea la soare.

6. Folosiți produse tonifiante și antirid

Cu vârsta pielea noastră devine din ce în ce mai subţire, iar pielea începe să se încreţease și riduri. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să folosiţi produse special create pentru antirid și tonifierea tenului. Folosiţi produse care conţin ingrediente precum colagen hidrolizat și antioxidant, este important să utilizați aceste produse în mod regulat, atât dimineața cât și seara.

7. Folosește uleiuri esențiale pentru îngrijirea pielii

Uleiurile esenţiale pot ajuta la îngrijirea pielii. Ele pot fi folosite in diverse produse cosmetice cum ar fi creme, seruri și uleiuri hidratante. Uleiurile esenţiale sunt extrem de folositoare in cazul persoanelor cu pielea predispusa la uscare, deoarece oferă un plus de hidratare și nutriție. Uleiurile esenţiale sunt în majoritate natural, iar pe lângă folosirea lor ca aditiv în produsele cosmetice, se pot folosi și inclusiv ca aromă. Uleiurile esențiale nu doar că hidratează pielea, ci oferă și un plus de luciu și reducerea petelor întunecate.

8. Utilizați produse special create pentru vârsta ta

În timp ce există produse universale care pot fi folosite indiferent de vârstă, există și produse care sunt create special pentru nevoile pers