Frumusețe

Cum se prepară apa de trandafiri? APA DE TRANDAFIRI – proprietăţi şi scop

Apa de trandafir are proprietăţi de tonifiere, de calmare a iritaţiilor şi de revigorare a pielii. Din acest motiv, este utilizată în saloanele SPA pentru tratamentele de îngrijire a tenului. În plus, este un compus obligatoriu în băile de relaxare. Ce alte proprietăţi şi utilizare oferă apa de trandafir şi cum o puteţi prepara?

Cum este produsă apa de trandafir?

Apa de trandafir este un reziduu al procesului de distilare a petalelor de trandafir cu aburi. Deşi este un efect secundar în producerea uleiului de trandafir, are o serie de proprietăţi benefice.  Pentru producerea apei de trandafir, cel mai des folosit este trandafirul Damascena, şi rar – trandafirul de Provence şi trandafirul Francez.

Cum acţionează apa de trandafir?

Apa de trandafir, ca orice alt hidrolat natural, are pH-ul apropiat de cel al pielii şi este bogat în bioflavonoide, inclusiv quercetin. Bioflavonoidele sunt substanţe care oferă plantelor culoare, iar apei de trandafir, de asemenea, îi conferă proprietăţi antioxidante. În plus, datorită conţinutului de betacaroten, apa de trandafir are calităţi antiseptice, antiinflamatorii şi calmante, în timp ce grupul de vitamine B reduce tensiunea şi cheratinizarea pielii. Vitamina C şi E din compoziţia apei de trandafir oferă pielii un nivel adecvat de hidratare şi încetinesc procesul de apariţie a ridurilor. Vitamina C are şi efect de întărire a capilarelor.

Apa de trandafir conţine uleiuri esenţiale volatile, care sunt responsabile pentru mirosul său subtil. Acesta are proprietăţi aromaterapeutice şi îmbunătăţeşte starea de bine.

Deoarece apa de trandafir are un efect calmant, este recomandată persoanelor cu ten acneic. Trebuie menţionat că apa de trandafir poate susţine terapia de tratare a acneei, dar nu constutuie baza acesteia. În plus, apa de trandafir curăţă şi îmbunătăţeşte tonul pielii şi oferă o culoare sănătoasă. Este un toner ideal pentru orice tip de piele deoarece nu perturbă stratul de protecţie hidrolipidic al pielii.

Apa de trandafir – proprietăţi

Apa de trandafir îmbunătăţeşte tonul şi culoarea pielii şi, de asemenea, curăţă, hidratează, calmează şi conferă fineţe pielii. În plus, are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii. Apa de trandafir calmează pielea iritată, reduce aspectul înroşit şi acneea, conferă luminozitate şi elimină imperfecţiunile pielii. Mai mult decât atât, apa de trandafir echilibrează pH-ul acidic al pielii. Merită, de asemenea, menţionat că apa de trandafir îmbunătăţeşte dispoziţia şi oferă energie. Produsele cosmetice pe bază de apă de trandafir pot fi găsite în orice magazin. Acestea au proprietăţi anti-îmbătrânire şi anti-rid. Apa de trandafir hrăneşte eficient chiar şi pielea sensibilă, de aceea, este recomandată, în mod special, pentru îngrijirea acestui tip de ten.

Apa de trandafir – utilizare

Apa de trandafir la nivelul pielii

Apa de trandafir este un compus inclus în numeroase creme şi măşti de îngrijire a tenului, indiferent de tipul pielii: curăţă tenul normal, ajută la reglarea secreţiei de sebum a tenului gras şi oferă ameliorare tenului sensibil. În plus, susţine vindecarea leziunilor şi arsurilor solare, indiferent de tipul pielii.

Apa de trandafir pentru căderea părului

Apa de trandafir este un ingredient preţios în produsele cosmetice de îngrijire a pielii. Utilizarea sa regulată reduce inflamaţiiile scalpului şi accelerează circulaţia sanguină şi procesul de creştere a părului.

Apa de trandafir pentru oboseală şi depresie

Oricând vă simţiri nervoase sau obosite, puteţi face o baie cu apă de trandafir. Aceasta îmbunătăţeşte dispoziţia şi relaxează. Deoarece dispoziţia este reflectată în aspect, după o astfel de baie, nu numai că ne vom simţi mai bine, dar şi aspectul nostru va fi îmbunătăţit. Vom arăta mai pline de prospeţime, mai radinate şi, în consecinţă, mai tinere.

Apa de trandafir pentru dureri de cap

Fiecare dintre noi a avut dureri de cap cel puţin o dată în viaţă. Medicamentele elimină rapid durerea, dar nu le putem administra fără ca organismul să fie afectat. Din fericire, există metode mai puţin invazive de a elimina migrenele, de exemplu, o compresă rece pe bază de infuzie de apă de trandafir. Aplicaţi la nivelul capului şi lăsaţi să acţioneze timp de 45 de minute. Astfel, durerea va fi eliminată.

Apa de trandafir la nivelul dinţilor

Apa de trandafir este, de asemenea, recomandată de dentiştii care tratează bolile parodontale. Dischetele de bumbac îmbibate în apă de trandafir acţionează bine în cazul inflamaţiilor gingiilor. Apa de gură cu apă de trandafir este la fel de eficientă. Utilizarea regulată va înmuia gingiile, întărind dinţii şi eliminând mirosul neplăcut.

Apa de trandafir – cum se prepară?

Pentru a prepara apa de trandafir, este necesar să strângeţi aproximativ 250 de grame de petale de trandafir. Acestea trebuie să fie curate, adică, fără pesticide. Cel mai bine este să le strângeţi dimineaţa. Apoi, luaţi un vas mare şi clătiţi petalele sub un jet puternic de apă rece. Mai târziu, plasaţi-le pe un material subţire, din bumbac şi înfăşuraţi-le într-un sac. Apoi, plasaţi-le într-un vas din sticlă şi turnaţi apă fiertă pentru a acoperi toate petalele. Acoperiţi vasul cu folie alimentară şi sigilaţi cu o bandă de cauciuc. Amestecul trebuie lăsat peste noapte pentru ca influzia să fie bine saturată. Dimineaţa, turnaţi apa într-un borcan şi stoarceţi amestecul într-un material şi turnaţi, de asemenea, în borcan.

Apa de trandafir preparată trebuie păstrată în frigider în borcanul sigilat nu mai mult de două săptămâni. Dacă înghetaţi produsul în mici recipiente, acesta va fi util timp de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *