Știai că săpunul este foarte ușor de făcut? Suntem fericiți să plătim o sumă mare de bani în săpunurile ‘Luxuriante‘, doar pentru că miros uimitor și că vin în culori suculente, vibrante. Probabil că nu ți-ai dat seama că săpunul cumpărat dintr-un magazin conține multe ingrediente nocive, cum ar fi parabeni si agenți de spumare (SLS-lauril sulfat de sodiu). Dacă doriți, puteți să vă faceți propriul săpun și veți ști sigur că acesta este 100% organic și sigur pentru pielea ta. Prin moderarea ingredientelor, puteți schimba mirosul, textura și proprietățile acestui produs pe bază de îngrijire a pielii. Continuați să citiți pentru a afla cum să creați propriul tău săpun organic personalizat.
De ce ai nevoie?
Dacă doriți să creați un săpun uimitor, va trebui să vă sacrificați bucataria pentru o seară și să o transformați într-un laborator. Instrumentele de care aveți nevoie sunt după cum urmează: două vase de gătit, recipiente de sticlă, mari, lingură metalică, cântar, mănuși de latex groase și ochelari de protecție și mulaj de silicon.
Pentru a face 1 kg de săpun vei avea nevoie:
- 500g de Ceară de albine,
- 300g de ulei de cocos/ măsline/ soia,
- 200g de ulei de migdale dulci,
- 175g de leșie (poți să cumperi din orice magazin de chemicale, ai grijă cu ele),
- 375g de apă rece, filtrată,
- 7-10 ml de uleiuri esențiale la alegerea ta,
- Plante, pentru a face textura mai interesantă.
Cum se începe?
La baza săpunului se află ceara de albine. Poți experimenta cu cantitatea, fiindcă este responsabilă în principal de consistența săpunul. Cu cât pui mai multă ceară de albine, cu atât mai consistent va fi săpunul. Ceara de albine face mirosul săpunului mai intens și mai pătrunzător. În plus, nu numai că usucă pielea, dar este și netedă la atingere. În procesul de facere a săpunului, ceara de albine este o bază și proprietățile săpunului depin și de ingredientele suplimentare. Se topește ceara de albine într-unul din vasele de gătit. Utilizați o altă oală pentru apă și leșie. Din păcate, aproape toate săpunurile conțin leșie. Aceasta este o substanță extrem de periculoasă care dizolvă orice de origine organică. Producătorii de săpun îl folosesc ca un catalizator în întregul proces- uleiurile pot fi amestecate mai eficient. Prin urmare, trebuie să înțelegeți că, dacă doriți să utilizați aceste ingrediente, va trebui să luați toate măsurile necesare de precauție . Leșia trebuie să fie dizolvată numai în recipientul de plastic sau de sticlă și trebuie să purtați mănuși de latex și față -mască pentru a vă proteja de orice fum potențial.
În primul rând, se toarnă apă în recipient și abia apoi un pic de leșie
Dacă nu vă simțiți confortabil cu utilizarea leșiei, puteți sări peste această etapă simplu. Încălziți ceara de albine până în punctul în care se topește. Nu setați temperatura la mare, deoarece poate transforma ceara de albine și uleiuri în versiunea lor Trans. Apoi se amesteca cu uleiul la alegerea ta. Cele mai populare uleiuri utilizate în săpunurile organice sunt uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos sau un ulei de soia ieftin. Puteți utiliza blenderul de mână pentru a amesteca bine. La sfârșit, puteți adăuga uleiuri esențiale care vă plac. Puteți crea săpun de pepene verde sau puteți merge pe o cale mai conservatoare și să adaugați ulei de lavandă. Pentru a face parfumul mai intens, puteți amesteca două sau trei uleiuri esențiale diferite. Cele mai multe dintre săpunuri au notă citrică, pe care le asociem cu prospețime.
Atunci când formula este făcută, îl puteți turna la mucegai. Depinde de tine ce fel de formă a săpunului vrei. Puteți folosi mini formă jumătate sferă de silicon pentru a crea un săpun mici, rotund. Următorul pas este foarte ușor și are nevoie de foarte puțină atenție. Formula de săpun trebuie să fie lăsat în loc uscat pentru câteva zile să se întărească..
Acesta este, probabil, cea mai simpla rețetă de săpun, care se poate face la domiciliu. Încă nu sunteți convinși dacă să renunțați la săpunul comercial, ar trebui să știți că acestea conțin de două ori mai multe ingrediente decat cele naturale. De fapt, cele mai multe dintre săpunurile pe care le folosim în fiecare zi, nu pot fi numit săpunuri. Dacă tu ai verifica eticheta, ai vedea că ele sunt numite Syndets (forma scurtă de detergent sintetic). Pentru ca acesta să fie numit „săpun” trebuie să conțină glicerină. Marile companii au extras aceste ingrediente și le pun în loțiuni și creme care se vând mai bine decât „săpunurile”. Data viitoare când doriți să vă spălați fața cu un demachiant bun, asigurați-vă că are numele „săpun” pe ambalaj.
Lasă un răspuns