Buzele de invidiat, pline sunt cele mai flatante, oferindu-ne un aspect mai fermecător și mai feminin. Nu este de mirare că din ce în ce mai multe femei optează pentru produse și proceduri de mărire a buzelor. Ce opțiuni avem? Cum putem să ne mărim buzele, oferindu-le un aspect natural? Descoperiți mai jos cele mai populare metode.
Buzele sunt extrem de delicate și prezintă un număr ridicat de terminații nervoase. Pielea buzelor este foarte subțire și este lipsită de un strat lipidic de protecție. Atunci când le îngrijim zilnic, ar trebui să ne concentrăm pe stimularea nivelului de hidratare, oferindu-le substanțe nutritive și protecție.
Aceasta, totuși, nu le afectează mărimea. Dacă aveți buze subțiri și abia vizibile în mod natural, aplicarea balsamurilor de protecție și exfolierea celulelor moarte nu vă vor oferi rezultate impresionante.
Ce putem face când ne dorim o definire uimitoare a buzelor? Haideți să testăm unele dintre cele mai populare metode de mărire a buzelor.
Volumizator de buze, adică un ruj care oferă buzelor mai mult volum
Folosirea unui volumizator de buze este prima și cea mai facilă metodă pe care o putem încerca. Ingredientele sale sunt incluse pentru a adăuga volum buzelor în mod natural. Volumizatoarele de volum cresc în popularitate chiar dacă oferă doar un efect temporar. Acesta este cel mai mare dezavantaj. Cum acționează volumizatoarele de buze? Acestea conțin substanțe care irită pielea într-un mod controlat, astfel încât umflarea oferă efectul de buze mai mari.
Creion cu plasmă de transformare a buzelor
Este o metodă mai puțin cunoscută care nu este nici invazivă. Presupune îmbunătățirea formei buzelor cu ultrasunete care activează procesul natural de sinteză a colagenului și elastinei pentru buze mai ferme. Rezultatele apar rapid, doar după 3-4 tratamente de câteva minute. Această metodă oferă buzelor volum și naturalețe.
Fillere de buze
Fără îndoială, această metodă de obținere a unor buze mai mari și mai pline este una dintre cele mai populare. Injectarea acidului hialuronic, colagenului sau botoxului este alegerea de top datorită efectului mai durabil.
Procedura de umplere a buzelor presupune injectarea unei substanțe la alegere în buze pentru a le îmbunătăți forma și pentru a le oferi mai mult volum. Fillerele pe care le puteți încerca sunt:
- acid hialuronic,
- botox (toxină botulină),
- colagen natural,
- carboximetilceluloză.
Lipofilling, adică umplerea buzelor cu grăsime
Este una dintre cele mai discutate proceduri, care implică folosirea țesutului pacientei. În majoritatea cazurilor, grăsimea pacientei este îndepărtată în timpul liposucției și apoi este procesată corespunzător. Mărirea buzelor în acest mod este mai dificilă decât prin fillere. Este o operație plastică, nu un tratament de prânz.
Procedura durează 30-40 de minute și poate avea un efect adițional anti-îmbătrânire: înainte de injecție, țesutul extras de grăsime trebuie îmbăgățit cu unele substanțe, de ex. celule stem.
Fără filler: terapia buzelor cu laser
Laserul este o alternativă la fillerele de buze. Oferă rezultate similare fără a fi nevoie de injectare. Laserul picosecundă cu putere redusă devine popular. Cum funcționează?
Laserul stimulează fibroblastele să producă mai mult colagen. Mai mult colagen înseamnă piele mai fermă și mai tânără. Lumina adecvată a laserului îmbunătățește absorbția produselor care întineresc și măresc buzele, de ex. celulele stem.
Operație de mărire a buzelor
Această procedură este, cu siguranță, mai puțin populară. Implanturile de silicon sunt ajustate la dimensiunea și forma buzelor pacientei. Procedura este efectuată cu anestezie locală deoarece implică tăierea colțurilor și introducerea implanturilor sub piele. Implantul este ușor, elastic și foarte durabil – durează foarte mult timp și apoi se absoarbe. Din păcate, augumentarea chirurgicală a buzelor este foarte costisitoare.
Dar voi? Ce metodă de volumizare a buzelor veți alege?