Cum să le albim dinții acasă? Puteți face asta dacă aveți suficientă răbdare și folosiți tratamente acasă cu regularitate. Albirea dinților la dentist este minunată, dar costisitoare. Din fericire, putem obține rezultate similare folosind remedii acasă! Aflați cum să vă albiți dinții în mod natural și ce să folosiți.
De ce se îngălbenesc dinții?
În cazul în care credeți că o pastă de dinți bună și o periuță vă vor salva de surprize neplăcute, greșiți. În ciuda perierii zilnice și igienei orale, există o mulțime de factori care provoacă îngălbenirea și pătarea dinților. Înainte de a afla cu ce să vă albiți dinții, descoperiți ce îi pătează.
- Băuturile izotonice pătează rapid dinții din cauza acțiunii acestora de erodare. Acizii au un efect nociv asupra smalțului dinților.
- Tutunul provoacă îngălbenirea dinților. Fumatul de țigări prezintă pericole pentru sănătate și, cu siguranță, nu contribuie la atractivitatea noastră. Fumătorii au dinții galbeni și sunt mai predispuși la afecțiuni ale dinților, inclusiv la parodontită. Și mai îngrijorător este că placa bacteriană se depune mai rapid dacă fumați.
- Vinul deteriorează smalțul. Vă place vinul roșu? Este în regulă, însă atenție deoarece consumul regulat poate deteriora sever smalțul dinților. Chiar și vinul alb s-a dovedit că afectează culoarea și structura dinților. Există vreun remediu? Beți o gură de apă după consumul de vin.
- Ceaiul și cafeaua lasă pete la nivelul dinților. Este un duo clasic, care îngălbenește dinții. Vă vine sau nu să credeți, dar chiar și ceaiul verde schimbă culoarea dinților și lasă pete.
- Alegerea timpului nepotrivit pentru periere duce la deteriorarea smalțului. Șocant, perierea poate avea un efect nociv asupra dinților atunci când este efectuată la momentul nepotrivit. Dacă ați consumat citrice, vin (bogat în acizi) sau cafea (lipsește smalțul de calciu), clătiți gura cu apă pentru a neutraliza efectul substanțelor negative. Periați dinții după o jumătate de oră.
- Tratamentele dure de albire duc la hipersensibilizarea dinților. Nu exagerați deoarece albirea invazivă a dinților are consecințe foarte neplăcute.
Cum să ne albim dinții acasă: pastă de albire a dinților
Albirea dinților acasă începe cu pasta de dinți potrivită, aceasta fiind cea mai facilă, economică și populară metodă. Căutați cea mai bună pastă de albire a dinților? Alegeți un produs cu ingrediente de albire și asigurați-vă că este slab abrazivă – aceasta vă va permite să vă albiți smalțul fără o frecare dură a dinților. Puteți, de asemenea, încerca apa de gură de albire.
Cum să ne albim dinții acasă: benzi de albire a dinților
Un alt produs popular care vă permite să îndepărtați petele. Benzile sunt transparente și îmbibate în gel de albire. Trebuie deseori să aplicați mai întâi gelul și apoi să aplicați benzile, lăsându-le să acționeze conform indicațiilor de pe ambalaj (de obicei, 30 de minute). Veți observa efectele după doar câteva zile.
Cum să ne albim dinții acasă: banană, turmeric, căpșuni
Albirea dinților cu banană?! De ce nu! Masați o coajă de banană pe suprafața interioară a dinților – este bogată în potasiu, calciu și vitamine, inclusiv vitamina D. O pastă de dinți preparată acasă cu căpșuni este un alt remediu popular, dar efectele nu sunt spectaculoase, în plus, puteți provoca iritații la nivelul gingiilor. Pasta conține căpșuni și praf de copt. Din păcate, căpșunile sunt o sursă de zahăr, deci veți deveni mai predispuse la apariția plăcii bacteriene. Turmericul – condiment galben ayurvedic – este un alt ingredient pe care îl puteți folosi. Are proprietăți antibacteriene și antifungice. Puteți efectua un tratament natural de albire a dinților cu turmeric de două ori pe săptămână, adăugându-l, pur și simplu, în pasta de dinți.