Corp

Corectarea problemelor de culoare a părului

Fie că ai apelat la serviciile unui stylist profesional sau ai optat pentru o soluție la domiciliu și rezultatul nu este chiar cel scontat, există soluții pentru corectarea nuanțelorr nepotrivite ale părului. În acest articol, te vom ghida prin cele mai comune probleme de culoare a părului și cum să le corectezi.

Este normal să ne dorim o schimbare de look din când în când. O nuanță mai închisă sau mai deschisă, reflexe colorate sau un balayage inspirat de apusuri de vară. Dar oricât de calificat ar fi stilistul tău sau oricâte tutoriale ai urmărit pe Youtube, uneori lucrurile nu ies chiar așa cum ți-ai imaginat.

Culoare prea închisă

Dacă ți-ai vopsit părul și a ieșit mult mai întunecat decât ți-ai dorit, nu te îngrijora. Nu e nimic permanent, dacă știi cum să tratezi problema.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te speli pe cap cât mai des. Șamponul va ajuta la decolorare, în special dacă este un șampon antiseboreic. De asemenea, masca de păr îmbogățită cu vitamina C poate contribui la iluminarea culorii.

Păr închis la culoare
Culoare prea închisă după vopsire

Culoare prea deschisă

Dacă, în schimb, culoarea părului a ieșit mult mai deschisă decât ai fi dorit, soluția este să aștepți câteva zile și apoi să aplici o nuanță cu un ton sau două mai închisă. Dar ai grijă la alegerea culorii. Dacă ai părul blond și vrei să-l vopsești într-o nuanță mai închisă, alege o nuanță neutră sau cenușie în loc de o nuanță caldă pentru a evita reflexele portocalii.

Păr deschis la culoare
Culoare prea deschisă după vopsire

Reflexe portocalii sau galbene

Acesta este unul dintre cele mai frecvente probleme când vine vorba de vopsirea părului. Reflexele portocalii sau galbene pot apărea atunci când procesul de înălbire nu este finalizat corespunzător.

Pentru a rezolva această problemă, îți recomandăm un șampon violet sau azur. Acestea sunt special create pentru a neutraliza nuanțele de galben și portocaliu.

Păr portocaliu
Reflexe portocalii după decolorare

Reflexe verzi

Dacă părul tău a luat o nuanță verde după înot sau aplicarea unui produs de păr, poți încerca o mască de păr cu ketchup. Rosul din ketchup neutralizează verdele, restaurând culoarea părului.

Păr verde
Reflexe verzi după înot

Indiferent de problema de culoare a părului cu care te confrunți, este important să știi că există întotdeauna o soluție. Nu te grăbi să soliciți încă o vopsire în salon, așteaptă câteva săptămâni pentru ca părul să se regenereze. În plus, folosirea produselor de îngrijire a părului de bună calitate va contribui la menținerea sănătății și strălucirii acestuia.

© 2022 Numele Tau