Frumusețe

Kombucha: Beneficii pentru corp, piele și păr

Aproape toată lumea a auzit de ceaiul de kombucha, acesta devenind din ce în ce mai popular în toată lumea. Îl puteți comanda cu ușurință în numeroase restaurante, îl puteți cumpăra din magazine de alimente organice sau prepara acasă. Deși este considerată a fi în principal o băutură răcoritoare și revigorantă, vă poate, de asemenea, ajuta să obțineți un aspect mai frumos. Iată cum puteți folosi toate beneficiile ceaiului de kombucha pentru a vă îmbunătăți aspectul.

Kombucha a apărut în Europa și America relativ recent, dar în Asia este cunoscut și folosit de secole. Unele persoane îl numesc ceai de ciuperici sau ceai de ciuperci japoneze. De fapt, kombucha este un grup vast de ciuperci și o cultură de bacterii care împreună creează o formă rotundă, asemănătoare jeleului. După ce este expusă la fermentare, această băutură devine spumantă și răcoritoare, caracterizată prin gustul său dulce-acrișor. Datorită proprietăților sale vindecătoare dovedite, kombucha este adesea denumit elixirul longevității.

Ce conține kombucha?

Numeroase studii arată că ceaiul de kombucha conține multe componente cunoscute pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Majoritatea dintre acestea sunt vitamine din grupul B și vitamina C. În plus, acest ceai de ciuperci cunoscut în toată lumea conține fier, magneziu, calciu și potasiu, dar asta nu este tot. Consumul ceaiului de kombucha oferă organismului acid lactic, acid malic și acid acetic.

Oamenii consumă kombucha din câteva motive și cele mai frecvente includ următoarele:

 • pentru a pierde în greutate,
 • pentru a trata insomnia,
 • pentru a stimula sistemul imunitar,
 • pentru a obține mai multă energie,
 • pentru îmbunătățirea concentrației,
 • pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului și rinichilor,
 • pentru reglarea tensiunii arteriale.

Beneficiile oferite de kombucha în îngrijirea pielii

Ceaiul de kombucha poate fi aplicat la nivelul pielii și părului fără a fi diluat cu apă sau combinat cu alte ingrediente cosmetice. Puteți, de asemenea, opta pentru diferite produse de înfrumusețare care conțin deja acest elixir complet natural.

S-a dovedit că ceaiul de kombucha este un agent antibacterian, antifungic și dotoxifiant. De aceea, acesta este foarte eficient în curățarea pielii și echilibrarea producției de sebum. În plus, kombucha poate reduce porii, netezi și calma pielea. Dacă vă confruntați cu acnee recurentă, pete pigmentare, roșeață facială și alte tipuri de imperfecțiuni, este foarte posibil ca produsele cosmetice infuzate cu kombucha să trateze probleme de piele pe care doriți să le eliminați. În plus, ceaiul de ciuperci este cunoscut pentru efectul său de iluminare a pielii. Și dacă doriți să vă preparați propriul tonic facial pe bază de kombucha, combinați băutura și apă fiartă în prealabil (1:2), apoi aplicați pe fața curată o dată pe zi.

Top produse de îngrijire a părului și pielii pe bază de kombucha

 • Fresh – o întreagă gamă de produse de înfrumusețare pe bază de kombucha.
 • OnlyBio – o întreagă gamă de produse de înfrumusețare pe bază de kombucha.
 • Origins – Ginger Kombucha Skin Balancing Super Tea Mask.
 • Dr Ceuracle – Vegan Kombucha Tea Essence.
 • The Youth To The People – Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner.
 • Elemental Herbology – exfoliant de scalp.

Beneficiile oferite de kombucha în îngrijirea părului

Datorită ceaiului de kombucha, părul devine incredibil de strălucitor și neted. În plus, kombucha accelerează procesul de creștere a părului și tratează diferite probleme ale scalpului, inclusiv mătreața. Puteți fie consuma ceaiul de kombucha zilnic, fie prepara o soluție de clătire a părului, combinând kombucha cu apă (1:1).