Frumusețe Sfaturi folositoare

Păr deteriorat? Descoperiți aceste măști de păr pe bază de cheratină!

Nimeni nu dorește un păr deteriorat, însă câteodată, pur și simplu, nu putem face nimic în această privință. Deși există numeroase cauze care provoacă deteriorarea părului, din fericire, există și o metodă eficientă de reparare a părului – masca pe bază de cheratină.

Cea mai frecventă cauză pentru care părul își pierde aspectul frumos este aplicarea unor produse cosmetice nepotrivite, care este deseori combinată cu utilizarea excesivă și incorectă a instrumentelor termice de stilizare. Ne expunem părul la tratamente de vopsire, folosim placa de păr zilnic și prindem părul strâns, făcând-l să-și piardă strălucirea zi de zi. De cele mai multe ori, nu facem asta în mod conștient. Evident, există și alte cauze ale deteriorării părului: stresul cronic, fluctuațiile hormonale, unele medicamente, lipsa protecției solare și chiar și deteriorarea mecanică (de ex. frecarea căciulii pe suprafața părului).

Din fericire, toate tipurile de păr au un aspect în comun – chiar dacă există unele schimbări nedorite în structura părului, acestea sunt reversibile, cu condiția să aplicați produse special concepute pentru părul deteriorat.

Îngrijirea părului deteriorat

Puține persoane se întreabă din ce este alcătuit părul. Este, cu siguranță, mai ușor să definim lungimea, culoarea și tipul (de ex. ondulat) decât să numim blocurile de construcție ale părului, ceea ce este păcat deoarece astfel ar fi mai ușor să oferim părului o îngrijire adecvată și să prevenim deteriorarea acestuia. De fapt, acestea sunt chiar cuticulele de cheratină din care provine termenul de porozitate a părului. Cum așa? Pe scurt, cu cât cuticulele sunt mai ridicate și mai larg deschise, cu atât părul este mai deteriorat. De exemplu, părul deteriorat este foarte poros – atât este de simplu.

Iar aceasta este o informație extrem de importantă!

Se pare că părul deteriorat este cel care suferă de o deficiență semnificativă de cheratină – cuticulele de pe tulpina părului deteriorat sunt larg deschise, părul fiind astfel fragil și predispus la rupere și despicare. Un astfel de păr are nevoie de cheratină!

Din fericire, îl puteți repara aplicând produse bogate în cheratină, dezvoltate pentru părul deteriorat. Dar ce cosmetice anume să folosiți? Cele mai bune rezultate sunt obținute cu ajutorul măștii de păr cu cheratină, un produs care oferă șuvițelor de păr tot ce au nevoie (de ex. proteine) și transportă aceste substanțe nutritive esențiale acolo unde este cea mai mare nevoie. Cum? Aceste produse pătrund în profunzimea firului de păr pentru a inversa deteriorarea apărută la nivelul tuturor straturilor de păr.

Alegerea măștii de păr cu cheratină

Toate măștile de păr pe bază de cheratină acționează la fel?

Nu, din păcate. Efectele pe care le obțineți depind de calitatea produsului folosit. Adevărul trist este că există numeroase cosmetice în care cheratina este tratată ca un aditiv, nu ca un ingredient esențial. Și, așa cum este ușor de ghicit, astfel de produse nu vă vor oferi efecte puternice. Acestea fiind spuse, se recomandă alegerea unui produs de păr pe eticheta căruia cheratina este enumerată în topul listei de ingrediente. Astfel, veți avea garanția că produsul conține o cantitate suficient de mare de cheratină pentru a inversa deteriorarea părului.

Merită, de asemenea, menționat că alegerea produselor de păr îmbogățite cu cheratină hidrolizată oferă efecte mai rapide și mai durabile. Moleculele de cheratină în această formă sunt mai mici, astfel încât pot pătrunde mai adânc în păr, prin urmare, astfel de cosmetice pot acționa mai bine. 

Ce altceva ar mai trebui să știm?

Dacă dorim să ne reparăm părul mai eficient, trebuie să ne asigurăm că masca de păr cu cheratină aleasă are o listă simplă și scurtă de ingrediente. Aceasta înseamnă mai puțini agenți artificiali de umplere, coloranți, arome și alcool, ceea ce este benefic pentru podoaba capilară. În definitiv, obiectivul nostru este de a face părul mai puternic, nu de a-l deteriora și mai mult.

CELE MAI BUNE MĂȘTI DE PĂR CU CHERATINĂ

Căutați un produs sigur? Un produs cosmetic pe care îl puteți aplica la nivelul părului fără a vă face griji cu privire la ingredientele incluse sau dacă produsul conține o cantitate suficientă de cheratină pentru a vă oferi un păr superb și puternic?

Mai jos veți găsi cele mai bune măști de păr cu cheratină – produsele cele mai bine evaluate de utilizatoare ca dumneavoastră și recomandate de coafeze și stiliști de păr. Cele mai distinctive caracteristici sunt: formula perfectă, compoziția pe bază de cheratină și eficacitatea ridicată. Credem că fiecare dintre măștile de păr pe bază de cheratină pe care vi le vom prezenta vă vor satisface nevoiele.

Descoperiți topul produselor de păr și alegeți-vă preferatul!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Cantitate: 10.1 fl. oz / 300 ml

Acest produs oferă cea mai ridicată concentrație de cheratină, ceea ce este, cu siguranță, o veste bună pentru cele care caută un tratament de reparare în profunzime a părului. Masca de păr cu cheratină Nanoil este un produs cu formulă ușoară, conceput pentru părul deteriorat, uscat și fragil. Acest produs cosmetic este perfect pentru clientele exigente deoarece producătorul a inclus cheratină hidrolizată cu proprietăți de reparare în profunzime și pantenol – o provitamină cu efecte demonstrate de hidratare, îngrijire și înfrumusețare. Aceasta înseamnă că masca de păr cu cheratină de la Nanoil este un produs multifuncțional care oferă rezultatele căutate încă de la prima aplicare, lăsând părul neted și ușor de descurcat. Când este aplicată cu regularitate, după fiecare șamponare, repară părul, întărindu-l și protejâdu-l împotriva deteriorării. Este, fără îndoială, un produs cosmetic esențial, cu atât mai mult cu cât nu se consumă rapid, este ușor accesibil, iar ingredientele sale sunt bine selectate. Chiar și prețul produsului Nanoil Keratin Hair Mask este avantajos.

website-ul produsului: www.nanoil.ro

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Cantitate: 6.76 fl.oz / 200 ml

Cantitatea mai mică și prețul semnificativ mai ridicat – acestea sunt cele două aspecte care caracterizează această propunere a mărcii Kerastase sub forma unei măști de controlare a părului rebel. Totuși, acesta este un produs destul de interesant. Conține un complex revoluționar – Morpho-Keratine Complex, fără de care masca nu ar putea repara și întări părul. Pe lângă cheratină, acest cosmetic include și aminoacizi, proteine, ceramide și polimeri. Deși compoziția nu este complet naturală, nu putem spune că acest produs nu acționează conform așteptărilor. Pentru a observa efectele, aplicați masca pe părul proaspăt spălat și lăsați să acționeze 5 minute. Deoarece nu este un produs leave-in, este necesar să clătiți părul.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Cantitate: 13.5 fl. oz / 400 ml

Masca de păr cu cheratină poate fi, de asemenea, găsită în seria profesională de îngrijire a părului lansată de Wella. Masca este inclusă în gama SP Luxe Oil, cunoscută pentru produsele îmbogățite cu uleiurile vegetale cu proprietăți prețioase. În această mască de păr, în particular, uleiurile sunt combinate cu cheratina lichidă – o proteină care repară, consolidează și oferă părului rezistență împotriva deteriorării. Aplicați o cantitate mică de produs la nivelul părului și lăsați să acționeze 10 minute. Clătiți părul pentru a observa după câteva aplicări cum părul devine mai catifelat, mai elastic și mai neted. Rapiditatea apariției efectelor depinde de cât de deteriorat este părul la începutul tratamentului. Unul dintre cele mai mari dezavantaje este prețul ridicat, însă raportat la cantitate mare oferită, merită să facem această investiție. 

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Cantitate: 6.76 fl.oz / 200 ml

Măștile de păr Kallos probabil că sunt cele mai bine cunoscute produse de păr. Printre numeroasele măști diferite oferite de Kallos, aceasta este infuzată cu cheratină, fiind astfel ideală pentru repararea părului deteriorat. Kallos Keratin este unul dintre cosmeticele universale care ar trebui să repare, hrănească și ofere părului hidratare. Miroase frumos, are o formulă ușoară și lasă părul moale și strălucitor. Acest efect este datorat cantității imense de siliconi care în această mască au rol de agenți de îngrijire. Pe lângă aceștia, masca de păr Kallos conține, de asemenea, proteine de lapte care împreună cu cheratina fac părul vizibil mai puternic.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Cantitate: 6.76 fl.oz / 200 ml

O listă foarte lungă de ingrediente și o cantitate mică, însă pe de altă parte, un preț mic și efecte interesante – astfel poate fi descrisă masca de păr Montibello Keratin Force. Ingredientul esențial este cheratina care umple fisurile din tulpina părului, făcându-l mai puternic. De fapt, eficacitatea acestui produs se datorează și celorlalte ingrediente cu denumirea de Biomimetic Complex, care lasă părul rezistent la deteriorare. Prezența PEG-urilor și PPG-urilor este un dezavantaj, însă, dacă aveți deja părul foarte deteriorat și slăbit, puteți încerca acest produs. Puteți avea certitudinea că masca de păr cu cheratină Montibello vă va lăsa părul învăluit într-un miros superb deoarece conține parfumuri pe care multe utilizatoare le asociază cu florile exotice. Acest miros frumos persistă în păr pentru mult timp.