Frumusețe

Produse cosmetice pe bază de flori şi fructe – ideale pentru primăvară şi vară

Parfumate ca trandafirul sau lavanda, revigorante ca mărul verde sau dulci ca zmeura coaptă. Produsele cosmetice pe bază de plante şi fructe sunt cea mai bună soluţie în timpul primăverii sau verii fierbinţi. Ce veţi obţine utilizând cosmetice infuzate cu extracte de flori şi fructe? Descoperiţi mai jos!

Natura ne oferă o gamă variată de tratamente de înfrumuseţare. Tot ce trebuie să faceţi este să le încercaţi şi să înlocuiţi produsele sintetice cu produse cosmetice naturale pe bază de flori şi fructe. O căpşună obişnuită vă poate oferi un strop de frumuseţe în formă concentrată! Trebuie doar să ştiţi care sunt proprietăţile anumitor ingrediente şi să le potriviţi în funcţie de nevoi.

Produsele cosmetice pe bază de plante şi flori sunt preţioase mai ales pe timp de vară. Parfumul minunat are un impact pozitiv asupra noastră în fiecare zi. În plus, acestea ne oferă prospeţime adecvată şi îngrijire excelentă. Ştiţi ce proprietăţi se ascund în petalele frumoaselor flori şi în pulpa suculentă a fructelor?

FLORI ÎN COSMETICE

Trandafirul – evocă cele mai frumoase amintiri şi parfumuri, de aceea este deseori inclus în produsele cosmetice. Apare, cel mai  frecvent, sub formă de ulei de trandafir produs din petalele acestei flori sau apa de trandafir rămasă în urma procesului de distilare a petalelor. Ambele forme sunt utilizate în scopuri diferite. Uleiul de trandafir este hipoalergenic. Are proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii şi calmante, prin urmare, este recomandat în îngrijirea pielii sensibile, cu capilare diilatate. Apa de trandafir are proprietăţi similare – îmbunătăţeşte, de asemenea, culoarea şi tonul pielii. În general, produsele cosmetice pe bază de trandafir sunt o opţiune minunată pentru prevenirea procesului de îmbătrânire – acestea netezesc ridurile, conferă fermitate pielii etc.

Nufărul – asociat cu inocenţa şi puritatea. Pe bună dreptate, deoarece chiar şi în produsele cosmetice, extractul de flori şi seminţe de nufăr are efect de întinerire şi înfrumuseţare. Cremele infuzate cu nufăr fac pielea pefect hidratată, elastică şi netedă. În mod interesant, acesta acţionează cel mai bine în duet cu extractul de bambus, datorită căruia stimulează reînnoirea celulară, împrospătează, iluminează şi regenerează. Acest duo se poate găsi în geluri de duş, balsamuri de corp sau creme de faţă.

Lavanda – apare la sfârşitul verii şi este un ingredient minunat în îngrijirea pielii. Are un parfum intens care oferă relaxare plăcută, deşi sunt persoane care îl consideră prea caracteristic. Cei care nu au o problemă cu parfumul său ar trebui să opteze pentru cosmetice pe bază de lavandă. De ce? Deoarece are proprietăţi antiseptice, calmează iritaţiile, stimulează regenerarea pielii, tonifică şi curăţă. Micile flori de lavandă oferă o gamă largă de proprietăţi valoroase, printre care cele de netezire a riduri de expresie şi de hidratare optimă a pielii.

Muşeţelul – un ingredient cosmetic la limita între flori şi plante, care este adăugat frecvent în produse cosmetice, în ciuda simplicităţii sale. Această floare familiară creşte pe câmp şi, după culegere, poate fi găsită în produsele cosmetice sub două forme: ca ulei de muşeţel sau ca extract de muşeţel. Ambele ameliorează iritaţiile şi oferă pielii fineţe. În plus, proprietăţile sale iluminatoare sunt deseori lăudate. Cu ajutorul muşeţelului, putem reduce aspectul bronzului prea intens şi deschide, în mod natural, culoarea părului.

Liliacul – o plantă care înfloreşte în luna mai şi încântă prin culori frumoase, parfum minunat şi flori grupate în penicule. Poate fi găsită rar în produsele cosmetice deoarece extragerea uleiului de liliac este foarte dificilă. Cel mai frecvent, este adăugat în produse de lux, precum parfumurile. Cosmeticele cu liliac au un miros captivant, dar şi proprietăţi practice: reduc seboreea, ajută la combaterea acneei, atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi.

FRUCTELE ÎN COSMETICE

Zmeura – cel mai frecvent este inclusă sub formă de ulei de seminţe de zmeură, deşi se poate uziliza şi ca fruct proaspăt în măştile preparate acasă. Cosmeticele pe bază de zmeură hrănesc în profunzime şi regenerează pielea şi au acţiune anti-radicali. Reduc punctele negre şi imperfecţiunile pielii, întârzie procesul de îmbătrânire şi, de asemenea, redau aspectul radiant al pielii. Uleiul de seminţe de zmeură este recomandat pentru îngrijrea temeinică a pielii femeilor însărcinate deoarece are proprietăţi minunate şi, în acelaşi timp, nu prezintă riscuri şi acţionează delicat. Zmeura ajută în lupta pentru ten impecabil, piele frumoasă pe tot corpul şi păr sănătos.

Coacăzele – aceste fructe greu de remarcat care cresc în ciorchini în tufe mici prezintă o mulţime de proprietăţi interesante. Acestea sunt bogate în antioxidanţi şi vitamine preţioase. Coacăzele roşii sunt recomandate în special pentru îngrijire şi sunt o soluţie minunată pentru pielea matură. Cosmeticele pe bază de coacăze netezesc, îngustează şi consolidează pielea, ajutând la menţinerea aspecului tânăr pentru mult timp. Acestea lasă pielea elastică şi perfect hidratată.

Căpşunile – în loc de smoothie, merită să le adăugăm în măştile faciale sau cele de păr. Căpşunile, care trec uşor neobservate, conţin numeroase vitamine şi ingrediente care inhibă creşterea bacteriilor. Nu este de mirare că extractul de căpşuni este un ingredient frecvent în gelurile de duş, cremele şi produsele de păr. Căpşunile reduc secreţia de sebum, prin urmare, pielea nu se îngraşă excesiv. În plus, acestea elimină decolorarea şi accelerează regenerarea pielii. Cosmeticele infuzate cu căpşuni sunt ideale pentru îngrijirea părului uscat şi tern, oferind strălucire şi nutriţie.

Citricele – senzaţionale vara, în special atunci când avem nevoie de revigorare. Parfumul energizant şi revitalizant poate fi găsit în numeroase cosmetice de primăvară şi vară. Dar mirosul nu este singura proprietate pozitivă a citricelor. Lămâia simplă este o sursă bogată de vitamina C care conferă luminozitate pielii şi consolidează vasele de sânge fragile. Este un ingredient de întinerire deoarece stimulează producţia de colagen. Prin urmare, cosmeticele pe bază de citrice sunt recomandate nu doar pentru prospeţime, ci şi pentru întinerirea şi înfrumuseţarea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *