Frumusețe Sfaturi folositoare

Vă dezvăluim 3 motive pentru care nu este recomandat să vă spălați fața dimineața

De îndată ce ne trezim, mergem la baie, ne spălăm pe față folosind apă și o picătură de gel sau spumă de curățare și trecem la următorii pași de îngrijire a pielii. Aceasta ne ia ceva timp, dar ne-am obișnuit și o facem mecanic. Tratăm spălarea feței ca perierea dinților și nu ne putem imagina rutina matinală fără aceasta. Ce-ar fi dacă… ați renunța la spălarea feței dimineața și dacă ați obține mai mult timp și un ten mai frumos? Continuați să citiți pentru a afla 3 motive pentru care ar trebui să renunțați la spălarea feței dimineața.

De fiecare dată când observăm imperfecțiuni pe față, încercăm să le eliminăm prin orice metode posibile. Înlocuim cosmeticele, investim în mărci scumpe și ne îmbunătățim rutina zilnică de îngrijire, adăugând noi etape și produse. Din nefericire, deseori ne confruntăm cu efecte adverse în loc de a ne îmbunătăți pielea. Ce ar fi dacă am încerca o abordare complet diferită și în locul unei rutine cu etape multiple, am încerca minimalismul? Am aflat că eliminarea etapei de spălare a feței dimineața poate îmbunătăți condiția tenului.

3 motive pentru care ar trebui să renunțați la spălarea feței dimineața

1. Permiteți pielii să se odihneacă

Dacă folosiți produse de curățare cu acțiune moderată și vă spălați fața cu delicatețe, atunci, evident, nu provocați niciun rău tenului. Cu toate acestea, multe femei au obiceiul de a freca sau exfolia pielea viguros. Aceasta, cu siguranță, provoacă deteriorare! Iritațiile pielii duc la coșuri, roșeață și episoade acneice. Odată ce renunțați la spălarea feței dimineața, tenul are șansa de a se recupera.

2. Economisiți timp

Știm cu toții că fiecare minunt este prețios dimineața. Atunci când renunțați să vă spălați pe față dimineața, petreceți mai puțin timp efectuând rutina matinală deoarece folosiți doar un tonic sau o apă florală. Aceasta durează doar câteva secunde.

3. Îngrijirea pielii seara vă oferă rezultate mai bune

Majoritatea femeilor au o rutină de seară care implică mai mulți pași. Nu are rost să aplicăm serul, produsul hidratant și crema de ochi pentru a le îndepărta prin spălare după doar câteva ore. Dacă nu vă spălați pe față diminața, fiecare picătură de produs se va absorbi complet în piele.

Renunțarea la spălarea feței dimineața este un obicei potrivit pentru toate tipurile de ten?

În primul rând, trebuie să observați reacțiile pielii. Este nevoie de câteva zile pentru a vedea dacă această abordare este benefică pentru tenul vostru. Eliminarea etapei de spălare pe față dimineața este cea mai indicată pentru tenul uscat. Se poate dovedi a fi o idee nu tocmai bună dacă aveți tenul gras sau predispus la acnee. În acest caz, spălarea feței vă permite să eliminați excesul de ulei, bacteriile și microbii, prin urmare, eliminarea acestei etape poate intensifica problema în loc de a îmbunătăți condiția tenului.