Sfaturi folositoare

Cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii de sub ochi

Pielea de sub ochii este cea mai delicată și mai fragilă zonă a dermei. Fiind predispusă la pierderea apei, este periculos de ușor de iritat. Într-adevăr, pielea de sub ochi este exigentă, ceea ce trebuie reținut dacă doriți să evitați apariția ridurilor laba gâștii cât mai mult posibil. Nu ar trebui să uitați de o doză zilnică de substanțe nutritive și hidratante, în caz contrar, va fi destul de dificil de combătut imperfecțiunile care distrug aspectul. Cum ar trebui să arate pielea de sub ochi în mod adecvat?

Bariera lipidică protejează pielea, cu excepția zonei de sub ochi, ceea ce este un dezavantaj. Zona ochilor este foarte subțire și delicată, facilitând astfel apariția mai rapidă a ridurilor. Lipsa somnului, timpul petrecut excesiv în fața ecranelor și unele greșeli în îngrijirea pielii au un impact negativ. Din fericire, cunoaștem câteva metode care vă văr ajuta să soluționați această problemă.

Îndepărtarea machiajului

Este esențială în rutina de îngrijire zilnică a pielii și unul dintre obiceiurile bune de îngrijire a pielii. Cosmeticele colorate rămase la nivelul pielii irită pleoapele și conjunctiva; deseori, acestea împiedică regenerarea pielii. Există numeroase demachiante care, pe lângă îndepărtarea cosmeticelor, calmează iritațiile pielii.

Asigurați-vă că îndepărtați delicat cosmeticele colorate. Aplicarea unei presiuni prea mari contribuie la întinderea pielii, ceea ce duce inevitabil la apariția ridurilor. Alunecați dischetele demachiante din colțul intern al ochiului către cel extern (observație: nu procedați invers). Continuați să repetați această mișcare până discheta din bumbac rămâne curată.

Cum oferim pielii de sub ochi apă?

Din păcate, pielea de sub ochi pierde rapid apa, și există numeroși factori care încurajează deshidratare. De exemplu, există săpunuri, șampoane și alte substanțe iritante, incluse în numeroase cosmetice. Fiind prea fragilă și predispusă la deteriorare, pielea de sub ochi ar trebui să fie tratată cu delicatețe. De asemenea, ar trebui hidratată zilnic.

Începeți din interior! Poate fi destul de dificil să mențineți pielea de sub ochi hidratată dacă întregul corp este deshidratat. Și această regulă se aplică mai ales vara, deoarece atunci suntem mai predispuse la pierderea apei.

Cum să camuflăm cearcănele de sub ochi?

Cu machiajul de camuflare, puteți îndeplini două obiective: face cearcănele ivizibile și scoarte în evidență pielea de sub ochi. Totuși, trebuie să rețineți să aplicați cu îndemânare machiajul de camuflare. Cea mai frecventă greșeală pe care femeile au tendința de a o comite este aplicarea unor corectoare prea deschise la culoare care nu fac decât să evidențieze imperfecțiunile. O altă problemă demnă de reținut este cantitatea de produs aplicată. Nu ar trebui să folosiți nici prea mult corector, nici să îl aplicați pe pielea nepregătită. Ar trebui să creați efecte cu aspect frumos dacă aplicați mai întâi fondul de ten și apoi corectorul. Folosiți degetul inelar pentru a amesteca cu deșicatețe cosmeticele.

Pentru a reduce umflarea și cearcănele, folosiți cosmetice pe bază de vitamina A, C, K, precum și cofeină și extracte de plante. Aceste produse facilitează fluxul mai rapid de sânge, ceea ce duce la diminuarea capilarelor. În plus, odată ce fluxul de sânge este mai rapid, cearcănele se estompează și umflamarea este semnificativ redusă. Continuați să vă tratați pielea cu astfel de produse și veți observa o îmbunătățire. Trebuie doar să fiți persistente.

În unele situații extreme, puteți opta pentru produse avansate de îngrijire a ochilor care oferă rezultate imediate. Un astfel de remediu miraculos este sub forma padurilor de ochi cu colagen sau cele infuzate cu extracte de plante. Acestea s-au dovedit a avea un efect de hidratare profundă. Ultimele, dar nu cele din urmă sunt cosmeticele cu rolul de a stimula microcirculația la nivelul pielii de sub ochi care sunt, de asemenea, recunoscute ca fiind utile. Aceste produse dispun de un aplicator bilă care permite masarea delicată a zonei vizate. Înainte de a face asta, este recomandat să puneți produsul în frigider și să-l aplicați rece. Aceasta vă va oferi rezultate mai bune.