Frumusețe

Cosmetice pe bază de castravete preparate acasă – proprietăţi şi reţete uşoare

Castravelete conţine multă apă. Conţine şi alte substanţe miraculoase care ajută în îngrijirea zilnică a pielii? Da, bineînţeles! Descoperiţi ce puteţi obţine incluzând castravetele în lupta pentru a obţine piele uimitoare şi păr superb. Trataţi-vă cu un SPA pe bază de castravete şi simţiţi prospeţimea pe propria piele.

Probabil că vă amintiţi de la orele de biologie că un castravete conţine aproximativ 95% apă. În orice caz, din experienţa noastră culinară, ştim că este o legumă delicioasă. Nu există nicio indicaţie că acesta ar putea fi util în îngrijirea zilnică. Din fericire, cineva a venit cu ideea de a utiliza proprietăţile revigorante ale castravetelui în produsele cosmetice. Ce ştim despre acesta azi?

Ce conţine castravetele?

Doriţi să ştiţi de ce merită să optăm pentru castraveţi proaspeţi în îngrijirea zilnică? Această legumă uşor de trecut cu vederea conţine multe substanţe nutritive interesante – săruri minerale, vitaminele A, B, C, şi E, acizi organici şi enzime utile. Datorită conţinutului ridicat de ascorbat, castravetele are proprietăţi iluminatoare. De asemenea, conţine sulf, care este perfect pentru îngrijirea tenului gras şi predispus la acnee, deoarece este antibacterian şi antifungic. Şi toate acestea dizolvate în apă fac castravetele un hidrolat natural şi un toner minunat.

Proprietăţile cosmetice ale castravetelui

Deoarece castravetele conţine o mulţime de substanţe nutritive şi, contrar opiniei generale, nu conţine doar apă, acesta este inclus frecvent în compoziţia produselor cosmetice. Extractul de castravete este unul dintre cele mai populare ingrediente din compoziţia cremelor faciale, tonerelor, spray-urilor şi măştilor. Cum acţionează?

  • Conţine, în principal, apă, prin urmare hidratează.
  • Are acelaşi pH precum pielea, prin urmare acţionează ca un toner.
  • Oferă ameliorare, calmează iritaţiile şi împrospătează pielea.
  • Conţine ingrediente cu proprietăţi iluminatoare pentru piele şi îi îmbunătăţeşte culoarea.
  • Reduce inflamaţiile şi aspectul umflat al pielii de sub ochi.
  • Limitează îngrăşarea pielii, echilibrând funcţionarea glandelor.

Cosmetice pe bază de castravete

Sunt revigorante, au un efect benefic pentru sănătatea pielii şi, în plus, se potrivesc oricărui tip de ten (gras, usccat, acneic, cu capilare dilatate, sensibil, matur). Nu este de mirare că produsele cosmetice pe bază de castravete devin din ce în mai populare. Există două opţiuni: fie cumpărăm produse gata preparate, în care castravetele este însoţit de conservanţi, coloranţi artificiali şi parfumuri, fie ne preparăm propriile produse cosmetice. Pentru multe persoane, a doua opţiune pare mult mai atractivă. Ce tipuri de cosmetice pe bază de casstravete pot fi preparate din confortul propriei case?

DIY: loţiune pentru scalp pe bază de castravete

Stoarceţi jumătate de pahar de suc de castravete. Condimentaţi cu o lingură de ulei natural, după preferinţe. Acesta poate fi ulei de argan, ulei de migdale dulci sau ulei de seminţe de strugure. Puteţi, de asemenea, opta pentru ulei de măsline, de fapt, orice ulei este potrivit, cu condiţia ca acesta să fie presat la rece şi nerafinat (are o valoare nutriţională mai bună). Deoarece este o loţiune de scalp, ar trebui să ajute la combaterea căderii părului, de exemplu. Este recoamandat să infuzaţi preparatul cu ulei de ricin sau un ulei mai puţin cunoscut – uleiul de seminţe de ridiche cu proprietăţi similare şi consistenţă mai uşoară. Amestecaţi toate ingredientele şi introduceţi-le într-un recipient convenabil cu pulverizator. Asiguraţi-vă că utilizaţi loţiunea cu regularitate, de exemplu, după fiecare spălare a părului şi reţineţi să masaţi loţiunea pe bază de castravete în piele. Cosmeticele pe bază de castravete sunt foarte uşoare şi nu supraîncarcă părul, prin urmare le puteţi aplica zilnic. Datorită acestui cosmetic, părul va fi mai bine hidratat, neted şi lucios, iar scalpul mai puţin iritat. Bulbii vor beneficia de consolidare, iar căderea părului va fi redusă.

DIY: mască facială pe bază de castravete

Castraveţii pot fi, de asemenea, utilizaţi pentru prepararea propriei măşti faciale. În acest caz, includeţi nu numai sucul de castravete, ci şi pulpa şi coaja – amestecaţi-le într-o masă omogenă. Castravetele în sine aduce ameliorare, hidratează şi luminează pielea, de aceea este utilizat deseori sub formă de remediu pentru cearcăne. Din când în când, merită să încercăm un produs mai bogat, cu atât mai mult cu cât masca pe bază de castravete este extrem de uşor de preparat. Amestecul de castravete poate fi combinat cu argilă verde (pentru ten acneic) sau argilă albă (pentru ten mixt). Va fi suficient pentru a elimina excesul de sebum şi pentru a obţine o pielea fermă şi suplă. Dar, putem, de asemenea, adăuga un set complet diferit de ingrediente în amestecul de castravete – salvie proaspătă, o linguriţă de drojdie proaspătă şi o linguriţă de carbon activ. După combinarea tuturor ingredientelor, vom obţine o mască antioxidantă, cu proprietăţi puternice de curăţare şi de tonifiere, preparată acasă. Merită, desigur, să reţinem că acestea nu sunt singurele combinaţii de ingrediente. Castraveţii pot fi amestecaţi cu o gamă largă de ingrediente, precum iaurt, miere, uleiuri etc.

DIY: scrub de exfoliere pe bază de castravete şi mentă

Prepararea unui scrub nu este o sarcină dificilă, însă găsirea unei reţete care să împrospăteze pielea şi să acţioneze bine pe timp de vară nu este deloc uşoară. Unul dintre cele mai populare produse cosmetice de preparat acasă este scrubul revigorant pe bază de castravete şi mentă, deoarece atât castravetele proaspăt, cât şi menta au proprietăţi de relaxare. Cum se prepară scrubul pe bază de castravete? Răzuiţi leguma, adăugaţi frunze de mentă tocate şi coajă de lămâie. De asemena, adăugaţi câteva picături de ulei de migdale dulci cu proprietăţi de hrănire şi de îngrijire. Ca ingredient de exfoliere, alegeţi sare de mare, care acţionează bine în combinaţie cu castravetele şi menta proaspătă. Parfumul proaspăt al acestui peeling şi ameliorarea pe care le aduce pielii obosite de soare este cea mai bună confirmare că este un produs care merită testat. Scrubul pe bază de castravete netezeşte perfect pielea, îmbunătăţeşte microcirculaţia şi are efect anti-celulitic moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *