Frumusețe

Îngrijirea pielii uscate

Pielea uscata poate fi o situație jenantă, care apare atunci cand mai putin ulei este produs de glandele de ulei din piele. Stratul exterior al pielii funcționează ca masina de auto-încingere, dar, uneori, producția nu poate ține pasul cu cererea. Pielea uscata are un aspect uscat cauzat de incapacitatea sa de a rețtine umezeala. De obicei se simte bine si inconfortabil după spălare doar dacă este aplicată un fel de crema hidratanta sau crema. Crăparea și scârțâitul sunt semnele pielii extrem de uscate, deshidratate. Este principala problemă în timpul sezonului de iarnă în cazul în care umiditatea este mai mică. Apar probleme atunci când faci duș mult cu sapunuri dure și chimice care trăiesc în mediul în care vremea este caldă și uscată. Pielea uscata este mai predispusă la imbatranire prematura, comparativ cu tenul gras sau mixt. Există multe motive pentru care pielea ta este uscată..

dry_skinhow

  • Dușul în apă fierbinte.
  • Condițiile meteorologice dure (prea cald și uscat sau prea rece).
  • Ereditate.
  • Deshidratare.
  • Aer condiționat.
  • Centrală de încălzire.
  • Utilizarea săpunurilor și șampoanelor cu SLS care îndepărtează pielea de uleiurile naturale.

Unele persoane pot cheltui mii de lire sterline pe lotiuni si sapunuri scumpe, care sunt de multe ori ineficiente. În loc să irosim banii pe produse costisitoare, încercați remedii naturale ale pielii, care vor face pielea să strălucească din nou.

suchú pleť1Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să aruncați orice curățator dur de piele . Orice produs care conține lauril sulfat de sodiu este foarte dăunător pentru piele, deoarece inutil indeparteaza stratul protector de piele. Când părul este scârțâitor de curat, acesta este semnul că șamponul are formula chimică. Mătreața este primul semn că scalpul este uscat și că schimbarea produsului de curățare a părului pentru unul natural va rezolva problema mâncărimii.

Asigurați-vă că utilizați produsele hidratante de fiecare dată după baie. Încercați să evitați baia fierbinte și să folosiți apa calduta in loc. Marele deliciu pentru pielea ta ar fi adăugarea unei lingure de ulei de masline sau de nucă de cocos pentru baie. În acest fel pielea ta nu va pierde umezeala și va fi netedă și moale pentru mai multe ore. Când curățați pielea, folosiți apa filtrată în loc de robinet. Apa de la robinet conține clor care usuca pielea.

Toți cei care suferă de piele uscată trebuie să vă asigurați că beți apă curată suficientă. Cafea, suc, ceai sau nu contează, deoarece acestea au proprietati de deshidratare. Numai apa curată și fructele bogate în apă pot restabili starea pielii tale de la interior spre exterior. Oamenii au concepția greșită că ar trebui să bea doar atunci când le este sete. Organismul vă oferă un semnal puternic că este deja deshidratat, dacă vă simțiți ca și cum ați bea ceva. Cel mai rău pe care l-ai putea face este să bei un pahar de cola. Se recomandă sapte-opt pahare de apa filtrata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *