Make-Up

Ochi căprui – cele mai bune idei de machiaj. Machiaj perfect pentru ochii căprui

Potrivirea machiajului, a fardului de ochi în special, cu nuanța ochilor poate fi dificilă. Dacă ochii dumneavoastră sunt căprui și nu sunteți sigură de culorile pe care ar trebui să le folosiți, atunci continuați să citiți acest articol. Aici veți găsi câteva trucuri utile și inspirații de machiaj. 

Ce machiaj se potrivește cel mai bine ochilor căprui?

Se pare că femeile al căror iris este maro au cele mai multe posibilități de alegere a fardului de pleoape. Aproape toate nuanțele li se potrivesc. Dacă ochii dumneavoastră sunt căprui, puteți potrivi, pur și simplu, nuanța fardului de pleoape cu ținuta pe care o purtați.

Cu toate acestea, în cazul ochilor căprui, există un factor crucial care determină alegerea nuanțelor pe care le puteți aplica pe pleoape. Mai exact, trebuie să identificați nuanța ochilor dumneavoastră. Pentru clarificare, dacă ochii dumneavostră au o nuanță de alun, sau atunci când identificați tonuri calde în irisul dumneavoastră, machiajul pe care trebuie să-l aplicați trebuie să fie de asemenea, în culori calde. Dacă observați reflexii mai degrabă închise, ciocolatii sau reci – atunci fardurile de pleoape trebuie, de asemenea, să fie în tonuri reci.

Machiajul ochilor căprui. Tonul tenului

Un alt factor determinant care influențează efectul final al machiajului ochilor este culoarea tenului. Aflați dacă culoarea pielii feței dumneavoastră este în tonuri reci sau calde, și alegeți culorile potrivite. Pentru clarificare, pentru tenul cald, măsliniu sunt potrivite culorile calde, nuanțe de auriu, bej, piersică, măslină și vanilie. Tenul în tonuri reci va arăta mai bine cu nuanțe de albastru, albastru-închis, bronz închis și purpuriu.

Ambele tipuri de ten arată bine dacă sunt folosite culorile nude.

Machiajul ochilor căprui. Genele

Genele femeilor cu ochi căprui sunt, adesea, închise la culoare de la mama-natură, așadar este mai bine să nu le acoperiți cu rimel maro, deoarece umbra genelor se va estompa în iris. Ca urmare, aspectul genelor nu va fi îmbunătățit deloc. Din acest motiv, este mai bine să folosiți rimelul clasic negru, care nu se va demoda niciodată.

Dacă simțiți nevoia de puțină extravaganță, puteți opta pentru alte nuanțe (închise) de rimel. Spre exemplu, puteți încerca rimel verde închis, albastru închis sau violet închis. Practic, un rimel albastru cu nuanțe frumoase (de albăstrele) ar trebui, de asemenea, să arate bine ca parte din machiajul ochilor căprui. Singura condiție în acest caz este ca această culoare albastră să fie bine pigmentată.

Machiajul zilnic al ochilor căprui. Ce culori să alegeți?

Acest machiaj al ochilor arată cel mai bine dacă folosiți culori naturale. De asemenea, sunt recomandabile și toate nuanțele mate sau cele subtile, satinate. Nuanțele perlate luminoase, strălucitoare sunt mai potrivite pentru seară, totuși, dacă sunteți admiratoare ale unor asemenea nuanțe, le puteți folosi, dar cu limite. Doar pentru a accentua pleoape în mod delicat. De exemplu, puteți aplica o nuanță de bej deschis perlat în colțul interior al ochiului.

În plus, pe lângă bronzurile deschise și închise (care se potrivesc tonurilor de piele fie reci, fie calde), vă puteți juca cu nuanțe de gri, albastru închis sau verde pentru machiajul zilnic al ochilor căprui.

Machiajul zilnic al ochilor căprui. Cum se aplică?

Iată o idee de machiaj zilnic pentru ochii căprui:

  1. Aplicați un primer pentru pleoape. Datorită acestuia, fardul de ochi va rezista mai mult timp.
  2. Aplicați o nuanță mată de vanilie, foarte deschisă, chiar deasupra arcului sprâncenei. Puteți să aplicați, de asemenea, și în colțul interior a ochiului pentru a conferi luminozitate chipului dumneavoastră.
  3. Acoperiți pleoapa mobilă cu o culoare maro deschis (când irisul dumneavoastră este deschis, de culoarea mierii), sau maro închis (dacă irisul este închis, ciocolatiu). Puteți folosi culoarea doar pe pleoapa mobilă, sau puteți sublinia discret pliul ochiului. Pentru a face acest lucru, aplicați pe pliul ochiului, începând, mai mult sau mai puțin, de la 2/3 din suprafața pliului (colțul exterior al ochiului). Astfel, veți obține efectul de ochi de pisică.
  4. Găsiți un creion de ochi a cărui culoare este cu un ton mai închisă decât cea aplicată pe pleoapă. Desenați o linie la baza genelor și încercați să o estompați delicat (puteți folosi un bețisor pentru urechi) Puteți proceda la fel pentru pleoapa inferioară. Dacă doriți să vă accentuați și mai mult ochii, puteți aplica un fard într-o culoare similară.
  5. Aplicați cu precizie rimel negru. Dacă doriți să creați un machiaj excepțional, puteți folosi alte culori închise de rimel.

Machiajul de seară al ochilor căprui. Cum se aplică?

Procedura de bază pentru un machiaj de seară al ochilor poate fi varianta zilnică descrisă mai sus. Acest tip de machiaj poate fi îmbunătățit dacă folosiți alte nuanțe de creion de ochi sau dacă accentuați colțul exterior al ochiului folosind culori îndrăznește precum violet, nuanțe de azuriu, griuri perlate sau culorile metalice care se poartă sezonul acesta. Când realizați machiajul pentru ochii căprui, puteți accentua arcada și colțul interior al ochiului folosind culori perlate, strălucitoare care produc un efect intens.

Cu toate acestea, aveți în vedere următorul fapt: cu cât este mai intens machiajul ochilor, cu atât mai puțin colorate trebuie să fie buzele. Când realizați un machiaj al ochilor foarte încărcat, precum smokey eyes, alegeți nuanțe deschise de ruj, similare culorii naturale a buzelor dumneavoastră. În acest caz, rujul mat sau satinat pare a fi alegerea perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *