Make-Up

Odă subtilităţii: Machiajul cu aspect natural vă intensifică frumuseţea

Există zile când nu doriţi să vă încărcaţi tenul cu prea multe produse de machiaj. De fapt, doriţi să creaţi impresia că nu v-aţi machiat deloc. Apoi, observaţi aceste mici imperfecţiuni… piele cu un luciu nesănătos… cearcăne… Se pare că nu aveţi nevoie de un machiaj complet sau prea multe produse colorate pentru a avea un aspect radiant, proaspăt şi superb. Doar câteva mişcări simple şi trucuri inteligente sunt suficiente pentru a vă intensifica frumuseţea şi pentru a vă conferi un aspect complet natural. Cum? Bine aţi venit pe tărâmul subtilităţii. 

Machiaj inexistent

Secretul machiajului subtil constă în camuflarea perfectă a tuturor imperfecţiunilor şi intensificarea frumuseţii tenului, menţinând, în acelaşi timp, machiajul aproape invizibil. Dacă nu preferaţi un aspect foarte îndrăzneţ, machiajul invizibil este soluţia ideală pentru dumneavoastră.

Este extrem de uşor de aplicat şi, în plus – nu solicită mult timp. Nu aveţi nevoie de multe produse cosmetice; secretul constă în a face alegerea potrivită. Cum se aplică machiajul invizibil?

De ce aveţi nevoie pentru a aplica machiajul „fără machiaj”?

  1. Anticearcăn lichid
  2. Primer de machiaj
  3. Cremă BB sau CC (puteţi renunţa la cremă dacă nu doriţi produse asemănătoare fondului de ten)
  4. Rimel de sprâncene
  5. Rimel de gene
  6. Fard de obraz subtil

Machiajul natural „fără machiaj” pas cu pas

1. Curăţaţi tenul cu gel, spumă sau apă micelară şi clătiţi aplicând un toner în funcţie de tipul tenului.

2. Aplicaţi un primer de machiaj la nivelul tenului. Dacă tenul dumneavoastră are tendinţa de a deveni gras – alegeţi o bază matifiantă. Dacă este uscat sau obosit – folosiţi un primer de iluminare. Trebuie să fiţi atentă să nu aplicaţi prea mult deoarece produsul se va strânge în cutele pielii, creând un efect artificial. O picătură de produs este suficientă pentru a acoperi întreaga faţă. Aplicaţi primerul prin mişcări exacte cu ajutorul degetelor.

3. Dacă ochii pufoşi sau cearcănele sunt o problemă frecventă – alegeţi un anticearcăn. Deoarece machiajul ar trebui să fie subtil, consistenţa anticearcănului este cheia succesului: acesta ar trebui să fie omogen, un pic apos şi ideal pentru tonul pielii dumneavoastră. Anticearcănele lichide sunt concepute în acest scop. Întindeţi anticearcănul sub ochi şi aplicaţi mişcări uşoare pentru un efect perfect.

4. Dacă pielea prezintă numeroase imperfecţiuni, pete pigmentare, coşuri sau pori deschişi – încercaţi o cremă BB sau CC, care adaugă o coloare proaspătă pielii, camuflează imperfecţiunile şi menţine pielea sănătoasă. Multe femei aplică „strategic” astfel de produse, doar pe anumite zone ale feţei, de exemplu: nas, frunte şi bărbie.

5. Pentru un ten mat, satinat, proaspăt şi impecabil – utilizaţi o pudră pulbere. Pudrele transparente, albe, de exemplu, puderele pe bază de bambus sau orez sunt concepute pentru machiajul invizibil. Dacă preferaţi cosmeticele de top – alegeţi o pudră minerală care maschează şi matifiază, asigurând pielii o îngrijire de cea mai bună calitate.

6. Sprâncenele încadrează faţa, prin urmare, este recomandat să le înfrumuseţaţi. Nu este necesar să le definiţi cu un creion sau pomadă, dacă nu doriţi sau dacă sunteţi sub presiunea timpului. O singură mişcare cu rimelul de sprâncene în culoarea potrivită este suficientă. Astfel, veţi conferi caracter feţei şi veţi da viaţă ochilor. Dacă aţi aplicat prea mult rimel de sprâncene – îndepărtaţi excesul cu o periuţă curată de sprâncene.

7. Aplicaţi rimel – dacă aveţi tenul sau părul deschis la culoare – încercaţi un rimel maro – acesta vă va oferi un efect delicat, subtil. Femeile cu păr, gene şi sprâncene închise la culoare ar trebui să opteze pentru rimel negru – preferabil unul care separă şi stilizează genele, oferind un rezultat frumos şi natural. Rimelurile cu aplicatori din silicon sunt concepute în acest scop, având peri cu formă corespunzătoare, aranjaţi ideal.

8. Pentru a obţine un aspect proaspăt şi pentru a evita efectul de mască după ce aplicaţi pudra pulbere – aplicaţi cu mişcări delicate un fard de obraz, care vă va oferi un aspect tineresc şi odihnit.

Dacă doriţi – aplicaţi şi un ruj lucios într-o nunaţă neutră. Totuşi, un balsam obişnuit de protecţie a buzelor este ideal pentru machiajul invizibil. Acest tip de machiaj este perfect pentru zilele fierbinţi de vară. Tenul dumneavoastră îşi va menţine prospeţimea, iar fondul de ten nu se va scurge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *