Frumusețe

Îngrijrea pielii în vacanţă. Cum să ne îngrijim mâinile în timpul verii?

Renunaţi la îngrijirea pielii în timpul vacanţei? Este o greşeală! Când plecaţi în bine-meritata vacanţă de vară, ar trebui să împachetaţi un set adecvat de produse cosmetice care vă vor ajuta să vă îngrijiţi nu numai părul şi corpul, ci şi pielea mâinilor. Cum să vă îngrijiţi mâinile vara pentru a le menţine într-o condiţie minunată? Haideţi să aflăm!

Soarele poate fi înşelător. Pe de o parte, este plăcut să ne relaxăm într-un hamac şi să ne bucurăm de soare. Pe de altă parte, este uşor să ne decolorăm şi irităm pielea, sau chiar să ne alegem cu arsuri solare. În mod similar, sarea de mare sau apa clorurată sunt nefavoabile şi, astfel, accelerează deshidratarea pielii. Băile frecvente în mare sau înotatul în piscină ne poate ajuta să ne revigorăm şi relaxăm, dar în acelaşi timp, ne slăbesc efectul de protecţie al stratului hidrolipidic natural. Suntem perfect conştiente de acest lucru.

Vara, ne concentrăm mai ales pe protejarea corpului şi părului, uitând de partea corpului cea mai expusă la diferite tipuri de factori nocivi – mâinile. Este timpul să acţionăm şi să aflăm cum să ne îngrijim mâinile vara!

Ce afectează pielea mâinilor vara?

Neprotejate, lipsite de nivelul corespunzător de hidratare şi expuse la soare, apă şi sare… condiţia mâinilor se poate înrăutăţi semnificativ. În consecinţă,

  • pielea se usucă şi devine aspră,
  • devine iritată,
  • este predispusă la leziuni,
  • este extrem de exfoliată,
  • este ternă şi gri.

Îngrijirea mâinilor – elemente de bază

Vara, nu putem uita de îngrijirea standard, mai exact, de acele proceduri pe care le repetăm de-a lungul anului – hrănirea unghiilor şi hidratarea cuticulelor, pilirea şi vopsirea unghiilor. Ar trebui să purtăm întotdeauna o cremă de mâini şi să o utilizăm la nevoie şi, o dată pe săptămână, să aplicăm o mască de mâini pentru a le oferi maximum de hidratare. Să ne amintim că toate aceste practici trebuie să fie delicate, manichiura efectuată cu instrumente potrivite şi produse cosmetice cât mai naturale pentru a ajuta mâinile în loc de a le deteriora.

Cum să vă îngrijiţi mâinile vara?

Vă prezentăm cinci principii care vor facilita îngrijirea mâinilor vara. Dacă le respectaţi, mâinile dumneavoastră îşi vor menţine, cu siguranţă, nivelul corespunzător de hidratare şi vor fi netede şi mătăsoase, iar soarele arzător nu va mai reprezenta un pericol.

1. Spălaţi-vă mâinile doar cu apă rece.

De fapt, apa caldă contribuie la pierderea hidratării deoarece promovează îndepărtarea stratului hidrolipic de la suprafaţa pielii. Prin urmare, este mai indicat să folosiţi apă rece nu doar pentru a preveni asta, ci şi pentru a vă regivora în zilele fierbinţi. Este o metodă uşoară de revigorare imediată.

2. Utilizaţi cremă de mâini după fiecare spălare.

Chiar şi apa rece poate accelera uscarea mâinilor, prin urmare, baza îngrijirii este aplicarea unei creme în fiecare zi – chiar şi vara. În orice caz, este recomandat să optăm pentru creme cu o consistenţă uşoară sau mai puţin uleioasă, uşor de absorbit la nivelul pielii, care nu lasă o senzaţie onctuoasă. Prospeţimea este cea mai importantă vara, de aceea, o cremă bună de vară ar trebui să aibă consistenţa unui gel. Este indicat să abunde în vitamine şi minerale care hrănesc eficient, precum şi uree, care are rolul de a menţine un nivel corespunzător de hidratare.

3. Nu uitaţi să aplicaţi o loţiune de protecţie solară pe mâini.

Devenim din ce în ce mai conştiincioase în ceea ce priveşte protecţia solară şi utilizăm regulat creme cu filtre UV. Din păcate, mâinile noastre nu beneficiază de proprietăţile de protecţie ale cremelor, deoarece după fiecare aplicare care conţine filtru UV… ne spălăm mâinile sub jet de apă. Se pare că este complet inutil. Merită să aşteptăm până când loţiunea de protecţie solară este absorbită în pielea mâinilor. Dacă are o consistenţă prea densă, putem cumpăra o cremă de mâini cu ingrediente de protecţie împotriva soarelui.

4. Optaţi pentru unghii cu gel.

Îngrijirea este un lucru, însă estetica este la fel de importantă. Vara, este posibil să nu aveţi timp suficient pentru a vă vopsi unghiile cu regularitate, iar spălarea frecventă a mâinilor cu apă accelerează cojirea şi distrugerea ojei de unghii. O soluţie perfectă este de a recurge la unghii cu gel, care sunt rezistente şi întăresc patul natural al unghiei. Le puteţi obţine într-un salon de înfrumuseţare, dar puteţi investi într-o lampă UV sau LED şi realiza o astfel de manichiură singure, acasă.

5. Aplicaţi o mască preparată acasă la nivelul mâinilor.

Din când în când (de exemplu, o dată pe săptămână), merită să optăm pentru ceva mai puternic decât crema de mâini obişnuită. Loţiunile gata preparate, măştile sau fiolele de hidratare şi regenerare se găsesc în orice drogherie. Puteţi, de asemenea, să preparaţi acasă o mască de mâini! Încercaţi să folosiţi cartofi pisaţi combinaţi cu ulei de cocos şi ulei de măsline sau amestecaţi cu o infuzie de gălbenele. Este suficient să aplicaţi orice amestec de substanţe nutritive la nivelul mâinilor timp de 20 de minute pentru a le hrăni şi intensifica fineţea.

Un truc util – adăugaţi sare de mare sau zahăr brun în masca preparată acasă pentru a o transforma într-un scrub cu proprietăţi de netezire şi hrănire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *