Frumusețe

TOP Ser facial cu retinol: cea mai bună formă de vitamina A

Cine spune că retinolul poate fi utilizat doar în clinicile de medicină estetică? Este un MIT care trebuie, în sfârșit, demontat. S-a dovedit că vitamina A este un ingredient excelent în produsele de înfrumusețare concepute pentru aplicarea zilnică. Este timpul să aflăm care sunt cele mai bun seruri faciale pe bază de retinol și să descoperim puterea incredibilă a acestora.

Deși este considerat unul dintre cele mai puternice ingrediente de întinerire din industria cosmetică, unele persoane sunt reticente în implementarea retinolului în tratamentele de îngrijire a pielii efectuate acasă. Este considerat mai degrabă un component al procedurilor de salon costisitoare decât un element din trusa de machiaj. Convinse că retinolul este indicat doar pentru tratamentele profesionale de piele, ne lipsim de o mulțime de beneficii deoarece, aplicată corect, vitamina A este un instrument puternic de îmbunătățire a aspectului tenului și de intensificare a sănătății pielii!

Ce este retinolul? Care sunt proprietățile sale? Cum afectează pielea? Este indicat să-l folosiți? Poate fi periculos pentru piele? Răspunsurile la aceste întrebări și alte întrebări despre retinol pot fi găsite mai jos!

Q&A: RETINOLUL ÎN ÎNGRIJIREA PIELII

1. Ce este retinol?

Retinolul este un derivat al vitaminei A cu efect de întinerire a pielii. A fost descoperit – de fapt, proprietățile sale de îmbunătățire a condiției pielii au fost prima dată analizate – în anii ’80. Până în prezent, retinolul a fost cea mai frecvent utilizată substanță în clinicile de medicină estetică și saloanele de înfrumusețare pentru eliminarea eficientă a ridurilor.

2. Cum acționează retinolul?

Majoritatea discuțiilor despre retinol dezbat efectul său de întinerire. Această capacitate de a opri timpul și de a preveni semnele de îmbătrânire rezidă din capacitatea retinolului de a pătrunde în straturile profunde ale pielii și de a stimula celulele fibroblaste. Aceste celule sunt responsabile pentru creșterea nivelului de colagen, elastină și acid hialuroic la nivelul pielii. Aceasta înseamnă cu vitamina A facilitează producția celor trei componente importante ale pielii care mențin aspectul tânăr. În acest mod, retinolul asigură suplețe, rezistență și netezime, ceea ce, în timp, înseamnă reducerea considerabilă a ridurulor și modelarea conturului feței. 

Totuși, această substanță nu ne oferă doar atât. Proprietățile remarcabile ale retinolului sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea acneei. De ce? Deoarece vitamina A stimulează eficient procesul de reînnoire celulară și, în plus, accelerează transformarea celulară. Această substanță naturală pătrunde în porii pielii pentru a-i curăța și pentru a preveni congestia. Astfel, riscul de inflamații este drastic redus. În plus, retinolul atenuează petele post-acneice, petele cauzate de soare și alte forme de hiperpigmentație.

3. De ce este recomandată folosirea retinolului?

Vitamina A este o substanță de neprețuit care prezintă proprietăți de îmbunătățire a tenului. Este recomandată în cazul în care tenul este afectat de acnee și pete pigmentare, ajutând la redarea echilibrului natural al pielii și la intensificarea frumuseții naturale. Oferă ajutor neprețuit pielii mature care începe să-și piardă componentele responsabile cu menținerea condiției adecvate. Cu alte cuvinte, retinolul s-a dovedit a fi o armă puternică împotriva procesului de îmbătrânire. Luați în considerare folosirea retinolului pentru a vă simți bine în propria pielii și pentru a arăta superb în fiecare zi!

4. Este retinolul o substanță sigură?

Unele persoane se ten că retinolul este prea puternic pentru a fi folosit în siguranță, zilnic. Într-adevăr, vitamina A poate provoca sensibilitate la lumina soarelui. Însă există o soluție pentru asta! Pentru a preveni iritațiile, aplicați retinol înainte de culcare. Totuși, dacă doriți să-l aplicați dimineața, aplicați și un produs cu factor de protecție solară.

5. Cum se aplică retinolul?

Modul sau, mai degrabă, forma de retinol utilizată este esențială – nu doar efectele obținute, ci și siguranța pielii depind de aceasta. Într-adevăr, saloanele de înfrumusețare folosesc concentrate de retinol pur, însă aceste tratamente sunt efectuate în condiții controlate. În îngrijirea zilnică a pielii, este mai indicat să optăm pentru produse cosmetice cu o concentrație mai mică de vitamina A, care va îmbunătăți pielea fără a provoca iritații. Serul facial pe bază de retinol cu formulă ușoară este cea mai bună soluție deoarece acest produs de înfrumusețare conține o doză suficientă de vitamina A, care permite obținerea rezultatelor dorite. Concentația serului facial este redusă corespunzător pentru a preveni apariția reacțiilor adverse. 

SERURI FACIALE PE BAZĂ DE RETINOL: Rezumatul celor mai bune produse de îngrijire a pielii

● Nanoil, Retinol Face Serum

Cantitate: 50 ml

cel mai bun ser facial Nanoil

✔ Îmbunătățește elasticitatea pielii și modelează conturul feței
✔ Elimină celulele moarte de la suprafața pielii și îmbunătățește textura pielii
✔ Previne îmbătrânirea pielii
✔ Reduce ridurile și elimină hiperpigmentația
✔ Ajută la tratarea formelor grave de acnee
✔ Iluminează pielea ternă și ajută la uniformizarea nuanței tenului

Primul loc este câștigat de serul facial de întinerire lansat de Nanoil. Este singurul tratament eficient anti-îmbătrânire. Conține 100% retinol pur, însoțit de un antioxidant – extractul de Punarnava. Acest duo permite serului facial Nanoil să îngrijească profesional pielea, intensificând frumusețea și redând aspectul plin de tinerețe. Formula super ușoară nu conține parabeni și siliconi și poate repara straturile profunde ale pielii încă de la prima aplicare. Serul a fost conceput pentru a combate toate problemele de piele care afectează tenul acneic, matur și problematic. Nanoil Retinol Face Serum acționează exact acolo unde este nevoie.

Sursă: www.nanoil.ro

● Rodial, Retinol Drops

Cantitate: 10 ml

✔ Reduce liniile de expresie
✔ Elimină impuritățile de la nivelul porilor
✔ Uniformizează tonul pielii
✔ Îmbunătățește nivelul de hidratare
✔ Normalizează funcțiile pielii

Un alt produs care merită recomandat este acest mic ser facial pe bază de retinol de la Rodial. Retinol Drops este un tratament de piele cu 10% retinol, și astfel, ajută la redobândirea sănătății și aspectului tânăr. Formula este destul de ușoară și se absoarbe rapid, totuși produsul nu se consumă rapid: cantitatea este mică și costă mult. Prin urmare, în ciuda faptului că este un tratament eficient anti-îmbătrânire, Rodial Retinol Drops poate fi considerat un produs nerentabil.

● Peter Thomas Roth, Retinol Fusion PM

Cantitate: 30 ml

✔ Reînnoiește și revitalizează pielea
✔ Elimină delicat celulele moarte ale pielii
✔ Facilitează transformarea celulară
✔ Asigură o piele netedă, plină de prospețime
✔ Îmbunătățește nivelul de hidratare

Dacă acest produs ar fi fost mai ieftin, ar fi o competiție serioasă pentru serul nostru clasat pe locul 1. Din păcate, acesta este unul dintre cele mai costisitoare seruri faciale pe bază de retinol din această prezentare și, în plus, accesibilitatea sa este foarte limitată. Retinol Fusion PM lansat de Peter Thomas Roth este un produs conceput pentru femeile cu piele lipsită de strălucire, afectată de primele linii de expresie. Este alcătuit in 1.5% retinol micro-încapsulat și două vitamine: C și E. Acest ser este perfect pentru toate tipurile de piele, totuși, poate provoca disconfort la nivelul tenului predispus la iritații.

● The Ordinary, Retinol 0.2% in Squalane

Cantitate: 30 ml

✔ Oferă o senzație de împrospătare
✔ Îmbunătățește nivelul de hidratare a pielii
✔ Lasă pielea netedă
✔ Reduce efectul nociv al luminii soarelui

A existat un timp când produsele cosmetice pe bază de retinol ale acestei mărci au câștigat o apreciere imensă în rândul tuturor iubitoarelor de frumusețe. În plus, serul facial The Ordinary merită menționat chiar și numai pentru prețul său atractiv. Există câteva seruri faciale în oferta The Ordinary și unul dintre acestea este Retinol 0.2% in Squalane – un produs de îngrijire a pielii cu o concentrație scăzută și sigură de retinol. Produsul nu conține alcool, silicon sau uleiuri vegetale, fiind un produs ideal pentru toate tipurile de ten. Având o textură uleioasă, se recomandă aplicarea serului în timpul serii. Îmbunătățește nivelul de hidratare, netezește și iluminează pielea, dar nu are un efect anti-îmbătrânire puternic.

● LIQ CR, Night 0.3% Retinol Silk

Cantitate: 30 ml

✔ Elimină imperfecțiunile
✔ Hrănește și hidratează pielea
✔ Atenuează petele pigmentare minore
✔ Promovează regenerarea în timpul nopții
✔ Are efect anti-îmbătrânire

În sfârșit, un ser facial pe bază de retinol, lansat de  LIQ CR, care câștigă apreciere chiar după prima aplicare, din trei motive. În primul rând, acest ser pătrunde în piele foarte bine, în al doilea rând, nu are o formulă grea, și în al treilea rând, prețul este atractiv. Deși concetrația de retinol (doar 0.3%) nu este ridicată, acest ser facial este eficient în a sfida procesul de îmbătrânire prin prevenirea apariției liniilor de expresie. Un avantaj este conținutul de acid lactobionic și vitamina E care intensifică efectele retinolului. Chiar dacă nu este cel mai bun ser facial pe bază de retinol, oferă o susținere eficientă pentru îngrijirea pielii din timpul nopții.